Onko nämä globaalin syntyvyyden laskun pääsyitä

Onko nämä globaalin syntyvyyden laskun pääsyitä

On siirrytty perhe- ja muusta sosiaalisuudesta digisosiaalisuuteen – lapsien  ja perheen aineeton perusarvo – turvattu ja arvostettu perhesosiaalisuus puuttuu – se on tärkeä sillä lapsi syntyy ennenkaikkea sosiaalisuuteen joka tekee hänestä ihmisen ainakin 15-17 vuoden ajan.

Talouselämä ja kapitalismi ei mitenkään tue sitä – sille lapset ja perhe on kulu – ei tulevaisuus. Ja se on syy työntää ne hallitsevasta vallasta syrjään.

Lisäksi teknologia ja talous sekä kapitalismi joka kasaantuu yhä harvemmille – jota kapitalismia Putinkin edustaa – tekee maailman arvo-, sosiaalisen ja luontoympäristön ihmiskunnalle yhä vaikeammaksi selviytyä. Joka vie ihmisiltä ymmärrettävästi morivaation perheen perustamiseen – en halua tällaiseen maailmaan lapsia tehdä.

Siksi pääasiaksi muissakin kuin syntyvyyskysymyksessä – pitää teknologialta, taloudelta ja keskittyvältä kapitalismilta viedä valta – ja asettaa ne aineettomien arvojen ohjaukseen joista ne ymmärtää vähän.

Se tarkoittaa yhteiskunnassa yhteiskuntafilosofisen muutoksen lisäksi teknologia- ja talouspainotuksesta aineettomiin arvoihin siirtymistä – ja sitä että suoritetaan voimakas verotuksellinen tulonsiirto teknologiasta aineettomiin ja eritoten perhesosiaalisiin arvoihin – niin että syntyy uudestaan hyvän sosiaalisuuden perheinstituutio. Mutta myös muihin aineettomiin arvoihin pitää teknologialta ja keskittyvältä kapitalismilta verotetuilla rahoilla aiheuttaa kasvua.

Digisosiaalisuutta ja näennäissosiaalisuuteen peitettyä narsismia pitää torjua – että saadaan ihmiset uuden hyvän sosiaalisuuden ja rikkaiden aineettomien arvojen pariin.

Puhumattakaan luonnon tervehdyttämisestä

Tällä tavoin saadaan myös perhesosiaalisutta laajempaa sitäkin tukevaa sosiaalisuutta.

Ei kaupunkien keskustoista ole kauppaliikkeet näivettyneet.

Sieltä on näivettynyt sosiaalisuus ja kulttuuri.

Ei ihmiset liiku ruuan ja kauppojen perässä – he liikkuvat sosiaalisuuden ja kulttuurin perässä.

Siellä missä on hyvää sosiaalisuutta ja kulttuuria – siellä on ihmisiä.

Kannattaisi jo lopultakin ymmärtää tuo ihmisyyden perussääntö.

Ja se että noita tallomalla teknologia- ja talousvetoinen yhteiskunta on tehnyt itsestään paitsi itsetuhoisen niin myös kaupungeista ja kunnista tylsän.

eerojuhani vaarala

Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu