Onko Natolla rahastoa hyödyntämään sitä niukka- ja halpateknologista jalkaväkiosaamista jota Ukraina on kehittänyt

Onko Natolla rahastoa hyödyntämään ja levittämään sitä niukka- ja halpateknologista jalkaväkiosaamista jota Ukraina on kehittänyt

https://www.hs.fi/talous/art-2000009850028.html

Jää vaikutelma että Nato luottaa mantran omaisesti sotateknologian voimaan liikaa – verrattuna siihen mitä sodankäynnin strategioissa ja taktiikoissa on Ukrainassa tapahtunut.

Kannattaa nyt lopultakin tajuta se fakta että jalkaväen sotilas on kovin voimatekijä sodissa. Ja oppituntina muistella vaikkapa se miten huipputeknologinen Yhdysvallat ei pärjännyt rutiköyhille vähäisen aseistuksen jalkaväelle Afganistanissa.

Nato-maissa pitää lisätä harkintakeskiöön jalkaväen osuus sodassa ja se miten paljon halvempaa siitä huolehtiminen on kuin teknologiaan satsaaminen.

Maailmassa on paljon tärkeämpiäkin rahoitettavia asioita kuin sokean teknologiauskoinen ja ylihinnoiteltu sotateollisuus.

Asiat pitää kääntää niin että pitää uskoa enemmän jalkaväkeen ja sen ylivertaiseen liikkeen ja tulen voimaan ja suojautumiskeinoon kaivautumalla kuin hyperkalliiseen teknologiaan kaikessa. Ukrainakin keksi halvan drooniteknologian tehokkaaksi aseeksi. Sitä halvan teknologian reittiä on ennemminkin edettävä kuin kalliin sotateknologian reittiä.

Ei teknologiafantasioilla sotia voiteta vaan loppujen lopuksi aina jalkaväen toimesta.

Ajatelkaapa vaikkapa Suomen osaavaa motivoitunutta 900 000 sotilaan armeijaa Suomen kauttaaltaan tiheästi peitteisessä maastossa – erittäin vaikea ja mahdoton vastus millekään teknologialle. Kun sillä armeijalla on kannettavat panssarin- ja ilmatorjuntaohjukset ja droonitoiminta rynnäkkökiväärien lisäksi niin muun sotateknologian ei kannata tulla lähellekään.

Ja se on luja fakta.

Ja tämän asian ohi Nato näyttää nukahtaneen kokonaan teknologiaunineen.

*****

 

Onkohan tässä jo menty liikaa ajatuksena sen puolelle – että asiat tiedostetaan ja ratkaistaan enemmän panssarin sisäpuolella kuin sen ulkopuolella

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/2023/09/onkohan-tassa-jo-menty-liikaa.html

eerojuhani vaarala

Suomen aikuiset työntää asenteellaan lastenlastensa tulevaisuuden ympäristökatastrofien kiihtyvään kuiluun.

https://yle.fi/a/74-20101417

Olisi ollut helpompaa ja viisaampaa kuulla jo kymmeniä vuosia sitten ympäristlvaroituksia - kuin nyt katsoa lapsiaan ja lapsenlapsiaan silmiin tietoisena siitä että "minä itse tein tämän jälkikasvulleni".

***On astuttu jo aikaan - jolloin globaalin maailman on pysäytettävä Venäjän mielipuolisuus - kokonaan ja pysyvästi.

Lännen on kovennettava otteita Ukrainan pelastamiseksi. Pehmopuheet ja -otteet ja edes aseiden toimitus ei enää riitä.

IL:

" EU:n korkean edustajan Josep Borrelin mukaan tärkein Ukrainaa koskeva kysymys on, kuinka maan energiantuotannon täydellinen tuhoutuminen voidaan välttää.

Venäjä on Borrellin mukaan tänä kesänä tuhonnut 70 prosenttia Ukrainan tuotantokapasiteetista.

Tämä tarkoittaa, että ensi talvesta tulee Ukrainalle entistä vaikeampi kestää. Borrell pyytää EU:n jäsenvaltioita antamaan Ukrainalle lisää tukea maan sähköverkon jällenrakentamiseen ja energiantuotannon ylläpitämiseen "

Se tarkoittaa Venäjän häätämistä Ukrainasta ja Venäjän kaiken öljyn ja kaasun viennin estämistä.

Putinin täydellisen barbaariset otteet tulevat onneksi ajamaan vähänkään itseään kunnioittavat kansat ja valtiot irtautumaan Putinista.

Putinin teot sairaudessaan ovat vastenmielisiä. Kaikille.

On astuttu jo aikaan - jolloin globaalin maailman on pysäytettävä Venäjän mielipuolisuus - kokonaan ja pysyvästi.

***
Aforismi - kaiken hyvän perusta ja päämäärä on eettisyys

Todellisten ongelmanratkaisijoiden keskeinen piirre on - he kävelevät populismin yli - miksi - siksi että nykyongelmissa on sekä ongelma että ratkaisu epäpopulistisia - mutta - ratkaisijoiden pääominaisuus korvaa kaiken paremmalla - heidän tinkimätön eettisyytensä - kaiken hyvän perusta ja päämäärä on eettisyys.

Aina.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu