Onko Saksan kyky asettua globaaliin solidaarisuuteen yli sen omien pääomien pyyteiden asetettava kyseenalaiseksi
Onko Saksan kyky asettua globaaliin solidaarisuuteen yli sen omien pääomien pyyteiden asetettava kyseenalaiseksi
Ja sitä myöten – kuten usein on yleisestikin maailmassa – sen kyky myös ajatella strategisesti ja dynaamisesti yli kullan kiillon himon omissa silmissään.
Saksa estää – sillä ettei heti katkaise öljy- ja kaasun tuontia – ratkaisevasti Ukrainan kriisin tärkeintä ja pikaisinta tavoitetta.
Sitä että Putinin hallinto kaatuu nopeasti – ja Venäjä pakotetaan muuttumaan. Putinin hallinnon kaltainen Venäjä ei kuulu nykyaikaan – oli sen demokraattinen kannatus mikä tahansa.
Putinin hallinto on kaadettava ja Venäjä pakotettava muutokseen – vaikka silläkin että Kiinalle lyödään kaikki pakotteet myös että se kääntyy Putinia vastaan.
Onko Saksaakin vastaan asetettava rajut pakotteet siitä ettei se ymmärrä siviilisaation etiikan tämän hetken pahimman kriisin vaatimuksia.
Saksa teki sinänsä ymmärrettävän virheen että ajoi alas ydinvoiman, nojautui Venäjän kaasuun luottaen Venäjään mutta törkeästi säilytti maailman pahimmin hiilipäästöjä syytävät hiilivoimalansa – Saksan pääomien ympäristösyntitaakkana ollen sekin että Euroopan johtavana maana sen autoteollisuus meni peukaloimaan kuin idiootit autojen hiilidioksidipäästöjä.
Saksassa ollaan niin typerällä tavalla kullan kiillon silmissä sokeuttamia – että se haittaa ääliömäisellä tavalla kykyä näinkään vähäiseen strategiseen dynaamiseen ajatteluun.
Ja nyt tämä on pakko huutaa isoin kirjaimin.
KAASUN TUONTI VENÄJÄLTÄ VOIDAAN AVATA SAMANTIEN UUDESTAAN
1. KUN PUTININ HALLINTO ON KAADETTU JA
2. KUN VENÄJÄ ON PAKOTETTU MUUTOKSEN TIELLE SIITÄ ÄÄLIÖMÄISESTÄ TÄYSIN NYKYSIVILISAATIOON SOPIMATTOMASTA EPÄEETTISESTÄ ROOLISTA JOHON SE ON KÄSITTÄMÄTTÖMÄSTI PUTININ JOHDOLLA RYHTYNYT.
Olen samaa mieltä, että Saksa teki nykyelämänsä suurimman mokan luopuessaan ydinvoimasta. Vuonna 2013 aloitettu Energiewende-energiakäänne-ohjelma lupasi kaikkea hyvää kaikille mutta ainut mieleeni jäänyt konkreettinen toimenpide ohjelmassa oli ydinvoimalaitosten sulkeminen vuoden 2022 loppuun mennessä, muu toteutuu kun suunnitelmat edistyvät. Halusivatko poliitikot nuolla ydinvoimaa (Venäjän tuella) vastustaneita viherfanaatikoita vai voittiko fossiilivoimablokki (myös Venäjän etu) kädenväännön, siitä on eri arveluita. Ydinvoimaa alusta alkaen kannattaneena en voinut päättää itkeäkö vaiko nauraako. Naamiot ovat nyt tässäkin pudonneet.
Onneksi Ranska on pitänyt ydinreaktorinsa käynnissä ja päättänyt rakentaa lisää.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, silloin ei vielä varmaan tajuttu että hiilivoima olisi pitänyt ajaa heti alas eikä ydinvoina. Mutta silloin paineet oli toiset.
Mutta ei siinä varmaan mitään Venäjä myönteistä salaliittoa ollut.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä tässä maailmassa ole viherfanaatikkoja vaan viherrealisteja niin kuin minäkin – joka siltä pohjalta sanon että vihreän siirtymän vastustajat ovat ihmiskunnalle vaarallisia konservatiivifanaatikkoja – jotka projisioi oman fanaattisuutensa vihreisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen erittäin voimakkaasti vihreä vaikka en vihreisiin kuulukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Periaatepäätös sulkemisesta tehtiin liittokansleri Schröderin johdolla 15.6.2000 ja siitä lähti prosessi käyntiin. Liittokansleri Merkel poimi sitten nimen Energiewende jostakin 2010-luvulla. Nämä vaiheet ovat muistissani hieman hämärät. Joka tapauksessa, Putinin arvostusta hankkinut ja Merkelille vaalit hävinnyt Schröder värväytyi 2005 fossiilipolttoainehanke Nordstreamin hallitukseen hyvällä palkalla ja sai hankkeelle Saksan hyväksymisen.
Muuten, lopetin vihreän liikkeen symppaamisen sen varhaisessa vaiheessa, kun havaitsin merkkejä sen juurien periytymisestä DDR:ään, ja kun liike alkoi näkyvästi vastustaa länsimaista ydinvoimaa ja fanaatikot sai vallan. Taistolaisen Satu Hassinkin aatteet alkoivat näkyä liikkeessä. Siitä huolimatta luulen säilyttäneeni kohtalaisen vihreän (mitä se nyt
sitten onkaan) ajattelutavan ja voisin väittää eläväni enemmän ympäristöä säästävästi kuin nykyvihreiden keskiverto.
Ilmoita asiaton viesti
Saksan energiastrategia meni pieleen koska sen taktinen askellus meni pieleen
Voisi sanoa että strstegisesti ydinvoimasta luopuminen on hyvä asia – mutta siinä on taktisia askelvalintoja.
Saksassa meni koko yleinen energiastrategia pieleen sillä että kivihiilen, ydinvoiman ja maakaasun – tosin Putinista johtuen – meni taktisesti perusteellisesti pieleen.
Tiedä sitten mitkä sen syyt on – mutta Venäjä-suhteet ja Putin tuskin on lähellekään tärkein.
Kyllä ne syyt löytyy mihinkään ulkoistamatta saksalaisista itsestään.
Ilmoita asiaton viesti