Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Vaalietkot alkoivat – tilaa maksuton ja määräaikainen eduskuntavaalikirje! Tilaamaan ->

Onko siis niin että ruuan arvoketjuja pitäisi perata jotta lisätään hiilinielua

Onko siis niin että ruuan arvoketjuja pitäisi perata jotta lisätään hiilinielua

IS:

” Nykyinen hallitus ei ole Ollikaisen mukaan tehnyt tarpeeksi ohjaavaa politiikkaa maaperäpäästöjen vähentämiseksi, mikä olisi halvempi tapa parantaa nettonielua kuin hakkuiden vähentäminen.

– Kun maaperäpäästöjen vähentämiseen ei ole kohdistettu toimia, niin pellonraivaus on jatkunut, mikä on johtanut siihen, että metsäkadon ja maaperän päästöt ovat merkittäviä. ”

Jolloin punaisen lihan syöntiä pitäisi leikata – sen käyttöessä kohtuuttoman määrän viljelypinta-alaa aiheuttaen siis pellonraivausta – samoin ihmisten käyttämän ruuan määrää jolloin ylipainoa vähennetään mutta myös ruokajättien tuloja – kysyä kun sopii kuinka paljon ruokajättien tulosta syntyy ihmisten liiasta syönnistä ja siitä syntyvästä ylipainoterveyshaitasta – jossa siis hiilinielua katoaa pellonraivauksen kautta ihmisten ylipainoon.

Paljonko sitä maaperän hiilinielua katoaa siis ihmisten ylipainoon ja ruokakauppojen bisneksen tekoon sillä. Erityisesti runsaasti viljelypinta-alaa käyttävään punaisen lihan syöntiin.

Ja sitten muuten hiilinielua katoaa siihenkin kun Suomen laajoja metsiä hakataan eikä käytetä hakkaamattomana metsien luomiseen Euroopan maastopyöräilyparatiisiksi kaikkina vuodenaikoina.

Eikö Marinin hallituksen pitäisi siis panna työryhmä laskemaan millä hiilinielua saadaan lisättyä ruuankulutus ja maastopyöräily metsissä mukaanlukien.

Koko metsäkäsite pitää siis ajatella uusiksi. Eikä metsäteollisuus saa olla mikään tabu jota ei saisi vähentää. Sehän on luonnonhaittatoimintaa vaikka sitä miten pyörittelisi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (6)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. Luntatupaan

  Suomessa harjoitettava maa- ja metsätalous tulisi lopettaa kokonaan, jotta suomalaiset ilmastonmuutosfanaatikot olisivat tyytyväisiä….

  Ilmoita asiaton viesti

 2. Heikki Aukee
  Heikki Aukee #3800298

  Viherhihhulit haluavat muuttaa pellot takaisin rämeiksi. Joku tolkun ihminen sanoisi, että ne on pilattuja alueita, joita täytyy hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla. Lopettaa kynnöt ja tehdä suopelloista aurinkopaneelikenttiä, jolloin saadaan 33.000 tuulivoimalan verran sähköä. Ihmisten elämisellä ja toiminnalla on seurauksia luonnolle, koska ihminen on osa luontoa. Siihen on vain totuttava. Kaikkea ei voi ennallistaa.

  Ilmoita asiaton viesti

 3. JukkaKarasti
  Jukka Karasti #3800302

  Aikaisemmasta blogistasi sain sen käsityksen,että maastopyöräparatiisi kuljetettaisin ihmiset lentokoneella.
  Mitenkä se nyt auttaa päästövähennyksissä?.

  Ilmoita asiaton viesti

  • OPM
   Jani Virta #3800305
   Vastaus kommenttiin: #3800302

   Eikös ”vihreän”-logiikan mukaan toinen puoli mene lähtömaan piikkiin ja luontoasioiden edelläkävijänä Suomi voi maksaa sen eettisesti lähtömaan puolesta ja vielä eettisemmin Suomi maksaa myös kaksinkertaisen päästömaksun ja hyvityksen omasta puolestaan. Ja koska nyt vasta ollaan 1,5 kertaa maksettu päästömaksuja niin pyöristetään eettisesti summaa vielä yhdellä 0,5 niin silloin ollaan hyvitetty päästöt kaksinkertaisesti ja maailma pelastuu. Ympäristön takia kannattaa 0,5 sijasta maksaa 2.

   Ilmoita asiaton viesti