Onko sittenkin vika yritysten johtamis ja markkinointiosaamisessa – vai siinä että Suomi on Itämeren takana lähes koko  muusta EU:sta

Onko sittenkin vika yritysten johtamis ja markkinointiosaamisessa – vai siinä että Suomi on Itämeren takana lähes koko  muusta EU:sta

Ja kun lounaalla käynti -verkostoituminen naapurimaiden yritysjohtajien kanssa on Suomessa mahdotonta. Niin sehän on kilpailussa menestymisen este.

Pitäisikö valtion siis tukea sitä – että suomalaiset yritykset perustavat toimipisteen Keski-Eurooppaan – sen sijaan että valtio tukee tuotekehitystä.

Sillä on helpompi pitää yhteyttä Itämeren yli omaan toimipisteeseen kuin pääkonttorista Itämeren yli asiakkaisiin.

Nimittäin tätä Itämeri-estettä suhteessa tuotekehitystukeen voi testata kysymällä.

Kuinka monta huipputuotetta on epäonnistunut viennissä – verrattuna niiden realistisesti arvioituun potentiaaliin. Verrattuna muihin EU-maihin.

Eli onko kyse siitä että suomalaiset eivät ole niinkään suhteellisesti huonompia markkinoijia vaan siitä että välissä on esteenä Itämeri joka tekee markkinoinnin liian kalliiksi suhteessa sen tehoon verrattuna kilpailijamaihin.

Ja pakko on se taas sanoa katsellessani tätä ajatusluomustani – jonka arvon saatte arvioida te – että onko Suomessa kyky ajatella jumissa jonka oire on mm median luoma naurettava aamiaisgate.

No – minulla on konsulttitaustaa joka tietysti auttaa tämmöisiin näkemyksiin – mutta ei sitä niin paljon ole että se näin suuren  poikkeaman voisi normiajatteluun tuottaa. Joten – joko minä olen tavallista fiksumpi – tai sitten minulla ajattelu ei ole suomalaisten mediahokemien vallassa vaan vapaata – päinvastoin kuin yleisesti muilla tämmöisten asioiden parissa puuhaavilla suomalaisilla kaikesta päätellen voisi olla.

Ei ole nimittäin ensimmäinen kerta kun ihmettelen suomalaisten älyä – miten tämmöistä ei ole Suomessa tajuttu.

Eli onko se suomalaisen sosiaalisuuden älyyn kohdistuvasta kahlitsemisesta johtuvaa  – vai yksilöllisen ajattelun – siis minun – poikkeuksellisesta kyvystä johtuvaa –  vai siitä johtuvaa että vain aniharva Suomessa ei helistele aivosoluissaan suomalaisen sosiaalisuuden älykahleita.

Samantien pitää myös Itämeren suhteen kysyä – onko se Itämeri jonne yleisestikin ajatukset keskisestä Euroopasta uppoaa matkalla Suomeen ja päinvastoin.

Ja pitäisikö EU:n tehdä jotakin tälle Suomen Itämeren etäisyydelle keskisestä Euroopasta.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008016429.html

+1
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu