Onko tämä koirasuden ja aidon suden oleellinen ero

Onko tämä koirasuden ja aidon suden oleellinen ero

Olen joutunut näkemään ja kohtaamaan koirasuden talutettuna hihnassa.

Ja minusta se on pelottavan arvaamaton otus – jolla on koko ajan suden tapainen yliherkkyys ja reaktiovalmius ympäristöön hyökkäysalttiutta myöten. Kuin se olisi koko ajan alert tilassa.

Ihan toisella tavalla kuin koskaan kohtaamallani koiralla – ja niin että talutushihna ja koirasusi jos mitkä sopivat hyvin huonosti yhteen mikä on päinvastaista koiralla.

Tämä herättää kysymyksen.

Onko koirasuden oleellisin ero se että susi – vaikka sillä on voimakas ja vaarallinen hyökkäysalttius –  lähtee aina ihmistä pakoon.

Mutta että koirasudellakin on suden vaarallinen hyökkäysalttius mutta ei enää suden aitoa pakenemisalttiutta.

Jos asia on näin.

Niin pelottava visio onkin sitten koirasusilaumat jotka raatelee ihmisiä kuin eläimiäkin. Koska eivät pelkää ja välttele enää ihmisiä.

Onhan vain pieni koirasuden lajikehityksen askel että näin voi käydä. Mutta sudella ei historia näytä semmoista askelta lajikehityksessä tapahtuneen.

Josta syystä koirasudet pitäisi aina tappaa.

Mutta tämä mitä sanon ei ole sutta vastaan – vaan suden puolustus. Susi on luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeä eläin villissä luonnossa. Se on asia joka metsästäjienkin hyväksyttävä.

Mukaan lukien sen että sudet tappaa metsästäjien koiria koska kokee ne aivan oikein uhkaksi ja tulemiseksi susien ruokareviirille.

https://yle.fi/a/74-20021763

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu