Onko THL ”myynyt” asiantuntijastatuksensa – vieläkö hallitus ”ostaa” sen.

Onko tämä THL:n pääjohtajan ”arvio” vailla perusteluita – THL:n politisoituneisuutta osoittava pelkkä mielipide

Onko THL ”myynyt” asiantuntijastatuksensa – vieläkö hallitus ”ostaa” sen.

Ei ole hyvää asiantuntijakäytäntöä eikä edes lain vaatimaa hyvä hallinnon läpinäkyvyyttä että asiantuntija ottaa kantaa mielipidetasolla perustelematta niitä. Siinä ei jää kansalaisille eikä medialle mitään saumaa arvioida asiantuntijamielipiteiden todenperäisyyttä. Eikä se varsinkaan edusta lainkaan mitään hyvää tieteellistä käytäntöä. Onko THL tuhonnut asiantuntijastatuksensa uskottavuuden.

YLE:

” Lasten ja nuorten harrastustoiminnan mahdollinen rajoittaminen huolettaa liitoissa ja seuroissa. Hallituksen ministeriryhmä kertoi myöhään perjantaina suosittelevansa, että koronarajoituksia laajennettaisiin myös lasten ja nuorten sisäharrastuksiin. Mahdollisen päätöksen asiasta tekevät aluehallintovirastot.

Tilanteen tekee hämmentäväksi se, että terveysviranomaiset eivät katso lasten erityisesti levittävän epidemiaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahaudan mukaan lasten rajoitukset eivät ole tehokkaita.

– Arvioimme on, että lapset eivät toimi moottorina tässä pandemiassa, joten kaikki lasten rajoitukset ovat de facto hyvin vähän vaikuttavia, mutta haitat ovat välittömiä ja laajoja. Siksi lasten ja nuorten harrastuksia ei pitäisi systemaattisesti ja ilman perusteellista paikallista harkintaa rajata, Tervahauta kommentoi tilannetta Ylelle tekstiviestitse.

– Perusteiden pitää olla vahvat. Lapsiin kohdistuvien rajoitusten tulee olla viimesijaisia. Lain mukaanhan ratkaisuvalta näistä nytkin jo on paikallisilla ja alueellisilla viranomaisilla, Tervahauta toteaa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu