Onko yritysmaailma addiktoitunut tuille ja myös poliitikot niiden jakelemiseen.

Miksi yritystuet ovat vain kasvaneet

Onko yritysmaailma addiktoitunut tuille ja myös poliitikot niiden jakelemiseen.

Toinen kysymys kuuluu että miksi ekonomistit jotka ovat tässä asiassa nyt äänessä kun kysytään – mutta ei muuten koko ajan ja perkeleen ärhäkkäästi. Vaan muulloin rällättelevät koko ajan kuin maksetut typerykset kaiken mahdollisen julkisen sektorin syyksi.

Miksi eivät koko ajan huuda kurkku suorana että tuo raha mitä bisnes saa valtiolta ei tule bisneksestä – ja että kaikki raha pitää tulla bisneksestä – ja että tuota tukea tuo yritys ei tarvitse eikä ansaitse koska se raha ei tule bisneksestä – eikä ekonomistit rähjää siitä että yritykset on luokattomasti ottamassa mitä rahaa tahansa valtiolta pöljyyttään ymmärtämättä että juuri niin kasvattavat julkisen sektorin taakkaa yrityksille ja silti kohta haukkuvat nuo yritykset verotusta – niin lyhytnäköistä kaksinaamaisuutta ettei saata ymmärtää. Ja ekonomistit laulaa samaa skeidaa.

Minusta tukiasiaan pitää suhtautua niin että hyväksytään luova tuho eli huonojen yritysten putoaminen tietty ensin analysoiden onko siellä kelvoton johto joka pitää vaihtaa.

Ja sitten kun tuollainen luovan tuhon kynnys ylitetään konkurssilla tms niin sitten pitäisi olla vastassa nopeat uuden bisneksen nousun mahdollisuudet – tukienkin – jos näyttää hyvältä bisnekseltä, mutta tukien pitää olla määräaikaisia. Ja aina harkinnanvaraisia.

Ja aina pitää puskea yrityksiä – ”hae rahasi markkinoilta”.

Yritysten pitää olla herkässä ja ei manipuloivassa – manipuloivat ketkut pitää putsata pois – suhteessa markkinoihin kysyntätarjontaperiaatteella. Mutta pudota voi ja nousta uudestaan uusin eväin ja myös kasvaa mutta siitä pitää seurata mukisematta että nopeassa rajussa tulojen kasvussa myös progressio nousee ja ruokitaan julkista sektoria.

Eli – julkista sektoria pitää ruokkia yritysten kasvueuroilla.

Ja sen yhteydessä pitää olla luovaa tuhoa – konkurssia tms jos ei markkina kannattele ja sitten nopeaa nousua jollain muulla tapaa.

Suomalaisten taistelusta sodassa on tästä hyvä esimerkki – perkele ne valtasi meidän asemat – eiköhän mennä ja oteta ne takaisin.

Siinä ei kysellä mitään muuta kuin että miten ME ITSE otamme ne asemat takaisin.

Tämä drive pitää saada talouselämään eikä mitään nykyisen kaltaista peräkammaripoikarahoitettua yritysmaailmaa. Myötäkarvaavine ekonomisteineen.

Huonon ekonomistin tuntee siitä ettei se osaa nähdä dynaamista kokonaisuutta laidasta laitaan puolueettomasti.

https://yle.fi/a/74-20019671

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu