Onkohan näissä massiivisissa hankkeissa vallalla kuvitelma että kun on pantu hirmuisesti rahaa niin on saatu paljon aikaan

Onkohan näissä massiivisissa hankkeissa vallalla kuvitelma että kun on pantu hirmuisesti rahaa niin on muka saatu paljon aikaan

Että jotenkin suuri rahasumma pitää ja suorastaan velvoittaa ajattelemaan – että kyllähän siinä paljon saadaan aikaan – pakko saada – kun pannaan noin paljon rahaa. Näinhän kansa itselleen vakuuttaa.

Siis kyseessä rahan määrän magiaa.

Mutta kun pilkottaisiin massiivinen summa pienempiin osiin ja verrattaisiin muihin rahankäyttömahdollisuuksiin niin saataisiinkin tulos että niin saataisiin paljon enemmän arvoja aikaan.

Ja mikä ihmeen iso yhteiskunnallinen arvo on päästä tunnissa paikasta toiseen – videopuheluiden aikakautena – ja etenkin kun niin kovasti kiireiset ihmiset tärvää päivityäin monin verroin aikaa turhuuksiin kuin mitä olisi istua puoli tuntia pidempään junassa.

Olkoon tämäkin taas esimerkki siitä miten huonossa kunnossa on kaikkialla Suomen ajatuskoneisto instituutioita ja yksityisiä ihmisiä myöten. Ja että kuinka rahan määrän magia on hurmannut valtion, kunnat, instituutiot ja ihmiset mitä älyttömimpiin äärimmäisen aineeton arvotehottomiin asioihin. Esimerkkinä myös Turun Logomon silta – maksaen yli 250 000 metri – jota siltaa juuri kukaan ei juuri käytä. Aivan älytöntä.

https://yle.fi/uutiset/74-20003869

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu