Onkohan tämä mahdollista – painovoimainen pumppusalko En tiedä siksi kysynkin.

Onkohan tämä mahdollista – painovoimainen pumppusalko

En tiedä siksi kysynkin.

Ajatus perustuu ideaani jolla tyhjensin taannoin noin 3 metriä syvän harmaavesikaivon vedestä muoviletkulla.

Panin n 15 metrin letkun täpötäyteen vettä – sitten suljin peukaloilla molemmat letkun suut – menin kaivolle ja panin toisen letkun pään veden alle ja päästin siellä vasta peukalon irti letkun aukosta – samalla pitäen toisen pään letkun aukon tiukasti kiinni peukalolla – menin sitten letkun pään kanssa noin kuuden ketrin päähän alarinteen äärelle ja heitin letkun toisen pään alas. Jolloin vesi virtasi pois kaivosta pohjaan saakka.

Sitten ajattelin että jos minulla olisi mökki ja siellä sen sauna vaikkapa lievästi ylärinteeseen päinkin.

Niin onnistuisiko sama siinä että saisin vedet kantamatta järvestä saunalle.

Että veisin pari senttiä paksun muoviletkun pään järveen – pystyttäisin 10- 15 korkean salon rannan tuntumaan tai kolme salkoa lähekkäin – ja vetäisin järvestä tulevan  letkun vinosti salon tai salkojen yläpäähän ja sieltä kiertäisin letkua salon tai kolmen salon ympäri semmoisen 13 metrin matkalta ja sitten veisin letkun toisen pään saunaan.

Ja kävisikö niin että jos pumppaisin käsipumpulla letkun täyteen vettä – niin nousisiko ja valuisiko vesi painovoimalla saunaan asti. Niin kauan ja paljon kuin tarvitsisin.

Jolloin siinä olisi painovoimalla toimiva pumppusalko

Olisikohan se mahdollista toteuttaa ja millä ehdoilla – kuinka monta kierrosta muoviletkun pitää ja kuinka pitkänä kiertää salon tai kolmen salon tai vaikkapa puunkin ympäri että siinä virtaava vesi painovoimallaan kykenee nostamaan veden alempana olevasta järvestä saunalle asti.

Idea saattaa olla älytön – mutta se miten tyhjensin kaivon painovoimaisesti ei ollut älytön vaan toimi hyvin.

Jos tämä salkopumppuidea toimisi olisi sillä valtava merkitys ympäri maailmaa monin tavoin.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu