Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Bloggaaja, oletko ehdolla kuntavaaleissa? Voit nyt päivittää ehdokkuutesi näkyviin profiilisi tiedoista.

Oppositiopersuille ja kokoomukselle kylmä kuntavaalipohja

Oppositiopersuille ja kokoomukselle kylmä kuntavaalipohja

IS

”” Enemmistö suomalaisista ei pidä kesäkuun kuntavaaleja äänestyksenä hallituksen luottamuksesta, käy ilmi Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.

Kyselyyn vastanneista 61 prosenttia oli sitä mieltä, että kuntavaalien tuloksen ei pitäisi vaikuttaa Sanna Marinin (sd) hallituksen jatkamiseen nykyisessä kokoonpanossa. Vastakkaista mieltä oli 19 prosenttia vastanneista, ja 20 prosenttia ei osannut sanoa mielipidettään.””

Yle

””Suomalaiset ovat vakaasti sitä mieltä, että julkiset palvelut, kuten terveydenhoito, koulutus, joukkoliikenne ja kirjastot, on syytä maksaa verovaroin ja näiden palvelujen tuottajaksi sopii parhaiten julkinen sektori.

Näin kertoo ammattiliitto JHL:n tilaama Julkisten palveluiden barometri, johon vastasi yli 2 000 suomalaista.

Yli neljä viidestä suomalaisesta (83 %) on sitä mieltä, että julkiset palvelut on kustannettava veroin. Reilut 70 prosenttia pitää tärkeänä, että nämä palvelut ovat kuntien tai alueiden tuottamia.

Yli neljäsosa vastaajista on valmiita jopa veronkorotuksiin, jos kunta ei pysty ylläpitämään nykyistä palvelutasoa muuten.

Barometrin mukaan enemmistö suomalaisista (82 %) haluaa asua kunnassa, jossa on hyvät julkiset palvelut.

– Monet miettivät asuinpaikkaa, kun etätyöt yleistyvät. Toimivat palvelut houkuttelevat kuntiin uusia asukkaita. Kesäkuun kuntavaaleissa selviää, miten hyvin tulevat päättäjät ymmärtävät tämän, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo tiedotteessa.

Barometrin mukaan suomalaiset suhtautuvat palvelujen ulkoistamiseen kriittisesti. Yli puolet vastaajista (56 %) arvelee, että ulkoistaminen nostaisi palveluiden hintoja. Noin kolmannes (32 %) uskoo, että palveluiden laatu kärsisi ulkoistuksista.

Suomalaiset ovat valmiita siihen, että ulkoistetut palvelut otetaan takaisin kunnan omaksi työksi, jos ne toimivat huonosti. Näin ajattelee jopa 77 % vastaajista. ”

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (1)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. eerojuhani vaarala
  Eerojuhani Vaarala #3390359 Kirjoittaja

  Voiko kokoomuksen linja enää upota syvemmälle – ja kuntavaalien alla. Huh.

  Voiko perussuomalaisten puheenjohtaja olla epärealistisempi kuntavaaleissa. Huh.

  Tämä ennakoi kahta romahtajaa kuntavaaleissa – kokoomuksen jonka koko aatteellinen olemassaolo on nyt vaakalaudalla – ja perussuomalaisten jotka alleviivasivat aatteellista huuhaaluonnettaan.

  Näemme sen ihmeen että sekä kokoomuksesta että perussuomalaisista tapahtuu kannatusmuuttoa Marinin demareihin – koska siinä on sekä järkeä että etiikkaa.

  0

  Ilmoita asiaton viesti