Ovatko ihmiset tällaisia – Ihmiskuntaa vaivaa yleisimpänä ongelmana selfmade stupidity.

Ovatko ihmiset tällaisia – Ihmiskuntaa vaivaa yleisimpänä ongelmana selfmade stupidity.

Veikkaan että ihmiset yli 90 prosenttisesti tavoittelee näitä asioita

1. Sosiaalista arvostusta –  kaikin tavoin mitä keinovalikoimassa voi ikinä ollakin

2. Rahaa rahaa rahaa

3. Helppoa mukavaa elämää josta ei nautinnot puutu.

Kulttuuri – siis siinä korkeakulttuurin muodossa – kiinnostaa yli 95 prosenttia ihmisistä vain sen verran että vaikuttaa sivistyneeltä ja joillakin että pääsisi sinne kultivoituneempiin piireihin edes näkemään heitä. Semmoisella – näin kuuluisuuden, olen siis kuuluisa, ideologialla

Ainoa korkeakulttuuri joka vetää kasvavasti aidosti ihmisiä nautintonsa ääreen on – kuvataide. Varmaan osin sen vuoksi että kuvataide on niin käsittämätöntä ettei heillä ole keinoa torjua sitä kun ovat sen valtaan joutuneet – no – heidän nautintonsa on silti aitoa. Tässä mielessä Suomen Ateneum jne ovat moninverroin suurempia instituutioita kuin viihdenyhräävä Yle. Ylestä saa harvoin mitään muuta kuin lämmitettyä vanhaa vaikka se olisi uuttakin – mutta Ateneumin ikivanhat taideteokset elähdyttävät aina – sen sijaan Ylen kanssa ihminen tulee aina elähtäneeksi.

Yle ei elähdytä – mutta se tekee elähtäneeksi.

Politiikasta kiinnostuneista ihmisistä 95 prosenttia politiikka kiinnostaa vain oman edun varjelemisen tai edistämisen vuoksi – ei minkään sitä omaan edun napanöyhtää ylevämmän asian vuoksi. Kaikki periaatekeskustelut tyssää ihmisten kanssa samantien kun ne alkaakin. Ei heillä ole niihin mitään annettavaa sen enempää kyvyn kuin sisällönkään suhteen.

Omaisuudessa ja omassa edussa ei ole mitään periaatteellista – paitsi se että sillä torjutaan periaatteellisuus ja siitä keskustelut.

Ja poliittinen mainos- ja hokematoimisto kokoomus käyttää sitä koko ajan toimintansa ytimenä – se on kokoomus – TORJU OMALLA EDULLA PERIAATEKESKUSTELUT.

Eikä oman etunsa viereen jo nuorena nukkuneiden älyllinen kapasiteetti edes ole kehittynyt siihen. He nukkuivat sen hetken yli kun älykkyyttä opittiin ja korvasivat sen helpolla halvalla viihteellä kuten urheilulla – ja jälki on sen näköistä.

Yhteiskunnallinen ajattelu ja etenkin omasta navasta irrottautunut ajattelu Suomen kansassakin on liki sula mahdottomuus.

Niistäkin suurin osa jotka ovat ryhtyneet ilmasto- tai monimuotoisuustoimiin – tekee sen vain oman ja jälkikasvunsa edun vuoksi.

Oma etu – se on Suomen kansan kattavin filosofia ja laajempi ajattelukyky sen mukaista – ettei sitä juurikaan ole.

Oma etu on tehnyt tietysti ihmiset myös sensiitiiviseksi sen viettelyksille joita etenkin oikeisto ja keskusta seireeneinä livertelee – sen rinnakkaisseurauksella – ei minun tarvitse eläytyä muihin kuin itseeni ja omaan etuuni. Voi kuinka ilmeistä se on jokaisessa oikeistolaisessa ja keskustalaisessa.

Josta syntyy heille – eläytymiskyvyn näivettyminen – ja siitä taas loppujen lopuksi välillisesti heille ikävä seuraus – tai miten sen nyt ottaa, tavallaan elämä on helppoa kun sitä ei osaa – ajattelukyvyn näivettyminen.

Sillä eläytymiskyky ja hyvä sellainen – on aina hyvän laajemman, syvemmän ja korkeamman ajattelukyvyn, logiikan ja eettisen ja realistisen tietoisuuden välttämätön edellytys.

Jos eläytymiskykysi rajoittuu vain omaan etuusi – et osaa ajatella laajemmin.

Ja se näkyy ja kuuluu heti kun ko henkilö avaa suunsa. Hänen asenteensa suorastaan leijuu huoneilmaan välittömästi. Näin se vain on.

Ihmiskuntaa vaivaa yleisimpänä ongelmana selfmade stupidity.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu