Pääkaupunkiseudun kukkarotilastotieteen filosofi Soininvaara höpisee taas

Soininvaara höpisee taas

Soininvaara olettaa että kaikki ovat itsekkäitä oman edun ja alennusmyyntien kyttääjiä – että kaikki mukaan lukien se minne asettuu asumaan ratkeaa kukkaron kautta.

Höpö höpö – suurin osa ihmisistä katsoo että hinta on markkinahinnan suhteen suurinpiirtein kohdallaan ja lopullinen valinta määräytyy aivan muilla perusteilla. Lähes kokonaan.

En voi ymmärtää miten niin fiksuna pidetty Soininvaara on noin kapeuttavan kukkaro-orientoitunut. Johtuuko se siitä että tilastotieteilijälle rahojen laskeminen on helpompaa kuin vaikeasti yhteismitattomampien muiden arvojen arvioiminen.

Ja kuka olisi niin tomppeli että sanoisi että – olipa komea auringonlasku, ainakin 5000 euron arvoinen.

Tai olipa mahtava illanvietto. Sain halvalla – maksoin siitä 150 euroa ja oli ainakin 3000 euron arvoinen.

Rahallisten arvojeni ollessa tietenkin heittoja kun en tiedä mikä on auringonlaskun tai hyvän illanvieton arvostushinta Soininvaaralle tai ylipäätään.

Lisäksi Soininvaara heittelee yleistyksiä pääkaupunkiseudusta muuhun maahan – se  yleistys on yhtä onneton kuin yleistää pääkaupunkiseudun koronatilanteesta kuin mistään muustakaan muuhun maahan.

Emmekä me edes tiedä että voi olla että moni haluaisi maksaa pääomatuloistaan veroa rakkaaseen kotikuntaansa.

Ja yleisvaikutelmaksi jää että Soininvaara heittää tasa-arvon kehiin suojellakseen varakkaiden eriarvoisuutta.

Ja yleisesti sanoisin varoituksen sanana –  Soininvaara on pääkaupunkiseudun tilastotiedefilosofi eikä juurikaan muuta. Puhumattakaan että osaisi kukkarotilastotiedettään kovin onnistuneesti silloittaa arvoihin – siis niihin joiden kanssa ihmiset elää.

Eli Soininvaara ei ole kovin kaksinen talouden arvo-operationalisoija.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu