Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje tästä –>

Päätyykö Putinin hallinnon diktatuurin tappiollinen leviämisyritys Venäjän alueelliseen hajoamiskehitykseen

Onko mikään ihme että Putinin hallinnon diktatuurin tappioon päättyvä leviämisyritys ei päätyisi Venäjän alueelliseen hajoamiskehitykseen

Etenkin kun Ukrainan sodassa on uhrattu Venäjän reuna-alueiden kansalaisia ja johtavien hallintoalueiden Moskovan ja Pietarin kansalaiset ovat säästyneet sodan uhreilta lähes kokonaan.

Se kaikki nostaa varmasti esiin vanhatkin kaunat että joku jossain kaukana määrää täysin autoritaarisesti meidän elämästämme.

Diktatuuri joka alkaa nitistä joka liitoksestaan – ei voi millään kestää kansalaispaineen demokraattisia ja alueellisia itsenäisyysvaatimuksia.

Josta seuraa – lännen on alettava valmistautumaan alueellisesti eriytyvän Venäjän kohtaamiseen rakentavin toimin – jotta rauhanomainen demokratia saadaan rakennettua alueiden sisällä ja niiden välillä.

Ja alueiden täytyy osata ymmärtää – että keskitetyn diktatuurin hajautuminen alueellisiksi diktatuureiksi ei ole yhtään sen kummempaa ja yhtä vahingollista ellei vahingollisempaakin kuin se että väkivaltaisen isän pojista tulee sosiaalisesti periytyen väkivaltaisia poikia.

 

Kysymys kuuluu.

Syntyykö maailmassa uusi poliittinen voima – anti-imperialistinen aalto.

Eräänlainen yhteistyökykyisten ja -haluisten pienten demokraattisten valtioiden verkosto.

 

Ps.

Halla-aho puhuu vastuuttomia ruvetessaan Ukrainan aluemenetysten kätilöksi

” Sunnuntaina Halla-aho visioi Twitter-tilillään, että venäläisille voisi olla nyt parasta suostua rauhaan, jossa heille jäisi Donbas ja Krimin niemimaa. Näin siksi, että Halla-ahon mukaan venäläisillä on kiire.

”Siellä on varmaan ymmärretty että aika käy vähiin”, Halla-aho sanoo.

”Tässä nimittäin voi käydä niinkin, että venäläiset ajetaan kaikilta valloitetuilta alueilta pois.” ”

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (0)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.