Poliisi järjestämässä pikabingon ja humoristisen tietokilpailun – partioajalla

Kuntien sosiaaliset leikittäjät – keino kaapata aineettomia arvoja digitalisaatiolta

Digitalisaatio ja liika ruutuaika vaikuttaa sekä moniin aineeton arvo kykyjen kehittymiseen kuten kielen kehitys ja sosiaaliset kyvyt ja niiden tuottama vetovoimainen mielihyvä että motivaatioon ja kykyyn löytää niiden äärelle sosiaalisesti.

Kunnissa on lukuisia virkoja poliisista lastensuojeluun mutta myös epävirallisia yhteisöjä kuten erilaiset katupäivystykset – joiden tehtävänä on harrastaa kontrollointia ettei lapset ja nuoret ja myös aikuisetkaan poikkea yhteiskunnan sosiaalisista ym normeista – ettei ylitetä sopivan käyttäytymisen rajoja – ollen siis kyseessä pahimmillaan sopivan käyttäytymisen autoritaarista kontrollointia. Oikein kunnon idioottimaista hauskan tappamista.

Että sosiaalisuudeksi on pelkistynyt – olet huumorintajuton tosikko joka ei ylitä sopivuuden normeja.

Joka ei palvele lainkaan ihmisen sisäistä halua kokea vapautta, hallita keinoja siihen ja tehdä sitä sosiaalisesti.

Ja kun sopivuuskontrolliviranomaiset moralisoi ihmiset ulkoisesti normikuuliaisiksi tosikoiksi – niin ihmiset hakevat vapautta sieltä mistä sitä vapautta saa – digitaalisesta internetistä ja ruutuajan kasvusta.

Siksi esimerkiksi poliisin koulutukseen pitäisi kuulua sosiaalisen leikittämisen koulutusta – sillä mikä sen parempaa häiriköijien hallintaa olisi kuin saada heidät keskinäiseen sosiaaliseen vuorovaikutukseen niin että se sisältää turvallisesti leikkimielisyyttä, vapautta, sosiaalisuutta ja muita hyviä keinoja jotka lisää vapautta ja kykyä toimia normien sisällä. Poliisi voi esimerkiksi järjestää pikabingon jossa viisi voittaa pullakahvikupongin. Tai humoristisen tietokilpailun. Ihan partioajalla.

Tullen ihmisille tunne että poliisi haluaa tuottaa ihmisille myös hyvää oloa eikä pelkkää normikontrollia.

Samalla tuoden ihmisille viestin – on monta muutakin tapaa pitää sosiaalisesti hauskaa kuin olla huumorintajuton tosikko – eli luoda sosiaalista motivaatiota ihmisille keinoineen.

Samoin kuntien pitäisi siirtää ihmisiä kontrollitehtävistä sosiaalisen leikittäjän rooliin – mutta myös niin että niin muusikot kuin näyttelijätkin tarttuvat tuohon rooliin jota yllättävässä yhteydessä poliisin roolissa esitin.

Digiriippuvuuden suurin perussyy saattaa olla – että olemme kadottaneet kyvyn sosiaaliseen vapauteen leikkimielisenä tapana – emme osaa irrotella – koemme sen sosiaalisen normin vastaisena. Tai kilpailemme kaikessa toisiamme vastaan josta on tullu mm karaokeen vastenmielinen ilmiö.

Seurauksena mm se että lapset ei enää kuten ennen riennä ulos leikkimään muiden lasten kanssa – vaan avaavat puhelimensa ja uppoutuvat siihen.

eerojuhani vaarala

Orpo esittelee kansalle oikeiston etiikan realismin.g

Vastakkaisesti kohdistuvat ja rinnastuvat epäkohdat ovat syviä hitaasti parantuvia haavoja - ja niitä Orpon hallitus tekee sarjatulella. Ei ihme että rkp:n puheenjohtaja haluaa paeta puheenjohtajuudestaan mepiksi - rkp:n perusta on halkeillut.

Orpo esittelee kansalle hyödyllisten idioottien avulla - mukaan lukien perussuomalaisten äänestäjät - mikä on oikeiston etiikka ja sen mukainen kasvoille lyöty ruma realismi.

***

Valtion tuet pitää panna poikimaan vain ja ainoastaan vientiä - edes tuotekehitystukea ei pidä antaa - miksi - siksi että vientituki sisältää jo vaatimuksen tuloksekkaasta tuotekehityksestä joka yrityksen pitää itse maksaa - kun yritys joutuu itse maksamaan tuotekehitystukensa - niin taatusti tuotekehitysosasto ei uskalla laiskotella.

Ja eikö siis yritysten saamat valtion tuet pitäisi laittaa vientitavoitteisiksi - jos tuki ei nosta vientiä tuki pitää lopettaa. Niin kuin raviratojen tuki pitää heti lopettaa koska sillä ei ole mitään tekemistä viennin kanssa.

Ja myös niin että valtiontukia pitää hakea tuloksellisiin vientihankkeisiin. Muihin tukia ei anneta.

Silloin valtio panostaa tulosta vaatien Suomen keskeiseen ongelmaan - siihen että suomalaiset ei osaa viedä.

***
Eikö maailmassa ole yhtään arvotietoista eettistä maata - joka sanoo että nyt tämä riittää. Ja lähettää joukkojaan ja hävittäjiä lentäjineen Ukrainaan.

***
Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu