Poliitikkojen ymmärtämätöntä vahingontekoa kansakunnan mielenterveydelle

Poliitikkojen ymmärtämätöntä vahingontekoa kansakunnan mielenterveydelle

Ja työkykyisyydelle – syntyy pitkä ja leveä osittain työkyvyttömien kaarti.

Ja se maksaa kun mielenterveyden ongelmat kroonistuvat.

Kuten tapahtuu ilman varhaista terapiaa. Tietää MTT:ssä aikanaan päivystänyt.

https://yle.fi/uutiset/3-12504118

Ja minä luulen että niin päättäjillä kuin kansallakin on tässä virheellinen käsitys että akuutin terapian tarve sinänsä ja sen jatkona muun terapian tarve jatkuu samana ikuisuuksiin.

Ei jatku – sillä yhtäaikainen akuuttipaineen purkaminen ja tuntuvasti vaikuttava akuuttisyiden poisto – kuten koulukiusaajien siirto koulusta kiusaamasta – suvaitsevaisempi suhtautuminen tyyliin mielenterveys on vain yksi ihmisen ominaisuus  – ja yleinen kansan valistaminen ratkaisu- ja näkökulmakeskeisistä terapioista.

Leikkaa tehokkaasti terapian tarvetta.

Poistetaan akuutit mielenterveyden häiriöiden aiheuttajat, puretaan akuutti aalto pois ja valistetaan ihmiset ratkaisu- ja näkökulmakeskeisyydestä. Niin saadaan terapiapainetta pudotettua luultavasti puoleen nykyisestä.

Ja yhtenä tärkeänä seikkana ihmisten pitää ymmärtää – pahuuden ensimmäinen askel on kun ei halua ihmisille hyvää – rautasaappaiden veristä marssia se on sitten Hitlerin ja Putinin tapaan kun pahan tahtomisesta on tullut hallintoideologia.

Kyllä terapiaakin voi ja pitää nähdä dynaamisena aaltoilmiönä – johon voi vaikuttaa dynaamisesti suunnitelluilla toimenpiteillä. Niin että ongelmien dynamiikka hiipuu.

Siksi hallituksen pitäisi palauttaa terapiatakuu – mutta lisätä siihen myös hyvän tahdon dynaamisen projektin suunnitelma edellä kuvattuun tapaan.

Ja niin että kun terapeutit ovat purkaneet akuuttiaallon niin sitten he siirtyvät vahvistamaan ratkaisukeskeistä ja näkemyskeskeistä lähestymistapaa ongelmiin.

Näkemyskeskeisellä lähestymistavalla ei niinkään auteta ratkaisemaan ongelmia – vaan tarjotaan näkemys ongelmiin ikäänkuin käytävä tai polku jota kulkien ihminen itse oivaltaa niin ongelmiaan kuin löytää ratkaisujakin niihin. Eli näkemyskeskeisyys panee miettimään asioita.

Se että kansakunta myös miettii ja oivaltaa – on aiva parempi – kuin että se vain tekee ja moralistisesti reagoi – joka nykysuomalaisten vallitseva tyylilaji. Suu vaahdossa moralisointi. Ettei ymmärretä mikä on moraalin ja etiikan sekä moralisoinnin ja eettisen kriittisyyden ero

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu