Poliittinen todellisuus on muuttumassa – polarisoituminen kääntyy keskustelevaksi pluralismiksi

Poliittinen todellisuus on muuttumassa – polarisoituminen kääntyy keskustelevaksi pluralismiksi

Mustavalko polarisaatio on kärsimässä tappion ja moniarvoinen pluralismi on astumassa tilalle. Kaupunkivaltioideologia häviää kuten kaupungin ja maaseudun vastakkainasettelu.

Manipulaatiotalousmedia hokemaoppeineen väistyy – punavihreä eikä persu ole enää mörkö – sen kanssa voi keskustella eikä kääntää sitä tietoisuudestaan. Autovero- bensavero porukat laajentavat näkökulmaansa.

Median ja yleisön väliin on tullut ihmisten harkintaetäisyys – enää ei lennetä hokemien perässä.

Media on joutumassa koville – kun asiantuntijat sanovat joukolla jotain ja media toista on lopputulos ihmisten kommentti medialle – te valehtelette ja manipuloitte

Kun media julkaisee kansalle huviksi suoltona manipuloituja kuvia ja muka aitoja tilanteita – niin ihmiset toteaa – te valehtelette ja manipuloitte – te hyväksytte julkaisuun valheellista manipulointia.

Enää ei kelpaa epäeettinen mediaperuaate – aivan sama onko totta vai manipuloitua valhetta – pääasia että se kerää katsojia. Mutta kansalle se ei kasvavasti kelpaa

Eikä poliitikoille – he eivät halua antaa mediatukea valehtelevalle ja manipuloivalle medialle.

Samaan suuntaan vaikuttaa suorastaan vyörymäinen tieteen ja asiantuntijoiden tulo median palstoille – ihmisiä ja poliitikkoja ja valtiota kiinnostaa enemmän se kun median ihmisiin kohdistuva tietoisuuden ja totuuden manipulointi – sitä ei haluta enää rahoittaa.

Kansaan on kasvanut tieteen jano eikä se anna manipulaatio- ja valhemedian sitä enää kampittaa. On muodostunut mediaan tieteen ja asiantuntijoiden tuoma media ja manipulaatiotoimittajien media.

Eikä ole vaikea kuvitella kumman median kansa – ja poliitikot – valitsee.

Suomi on siis kauttaaltaan muuttumassa polarisoituneesta selänkääntö poliittisesta tietoisuudesta pluralistiseen moniarvoiseen keskustelevaan poliittiseen todellisuuteen.

Suurvallat ovat nyt pahasti polarisoituneessa poliittisessa todellisuudessa ja on odotettavissa että se laukeaa keskustelevaksi pluralismiksi – sillä vain siinä on järkeä.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu