Politiikassa ja mediassa on meneillään kehitysmurros

Politiikassa ja mediassa on meneillään kehitys että todelliset tärkeät kehitysasiat työntää muut asiat sivummalle niiden ansaitsemalle paikalle

Suomen politiikassa ja mediassa on kaksi trendiä törmäyskurssilla.

Politiikassa on lukuisin vaalikeskusteluesimerkein nähtävissä – kuinka niin media kuin poliitikotkin käyttävät suhteettomasti aikaa siihen mikä on perussuomalaisten puheenjohtajan – lue: joka on Halla-ahon ylivertaisen aseman vuoksi puolueen kanta – kanta milloin mihinkin asiaan.

Kun Halla-ahon ylivoimaisesti yleisin kanta on väistellä kysymyksiä.

Miksi käyttää aikaa politiikassa keskusteluun joka ei ole poliittista keskustelua ollenkaan. Tilanne on vähän kuin oikein hankalalta teiniltä yrittäisi saada irti mitä hän haluaa kun hän ei tiedä mitä haluaa ja haluaa kaiken.

Samanlainen tilanne on mediassa mediatilan käyttäminen etenkin Ylessä yhteyskunnallisiin vähäpätöisyyksiin kärkipäässä urheilu jonka yhteiskunnallisen vähäpätöisyyden arvo on voimakkaassa positiivisessa korrelaatiossa sen ylettömään tunkemiseen erityisesti Ylen tuoreimpiin uutisiin joka tekee jopa Ylen viestintäprofiilista typerän. Mitä tekee urheilijan kipeytynyt pohje samalla media-aukeamalla ihmiskunnan suurimpien ongelmien kanssa.

Sen suurempaa korniutta mediassa ei voi olla kuin Ylen tuoreimmat uutiset nykyään.

Mutta se vastatrendikin on noille edellämainituille olemassa.

Ensinnäkin tiede on tullut voimakkaasti mediaan – ja erittäin hyvässä muodossa. Ja viranomaisten ulostulot – nekin hyvässä muodossa.

Niillä on tietysti vahva suorastaan korni kontrasti siihen että poliitikot ja media yrittää eniten aikaa käyttää siihen mitä yhden puolueen puheenjohtaja tarkoittaa kun päätarkoitus hänellä näyttää olevan kysymysten väistely.

Miksi kohdistaa huomiota ollenkaan muun kustannuksella siihen joka ei ansaitse huomioarvoa.

Eikö riitä että poliitikot ja media toteaa – Halla-aho ei vastaa kysymyksiin. Ja se oli sitten siinä. Ja kuunnellaan sitten vasta kun on tähdellistä perusteltua sanottavaa.

Josta vasta voi alkaa aito demokraattinen poliittinen keskustelu.

Ja eikö sekin riitä että poliitikot ja media toteaa – yhteiskunnallinen ja sisältöpoliittinen merkitysmitättömyys urheilu ei kuulu lainkaan Ylen tuoreimpien uutisten palstalle.

Jonne kuuluu aidot poliittiset asiat ja tiede.

Ei se ole tuoreimman uutisen aihe että Halla-aho ei sano mitään kun hän sanoo jotain. Mitä semmoinen ketään kiinnostaa.

Summa summarum – menossa on siis sekä politiikassa että mediassa kehitys.

Että todelliset tärkeät kehitysasiat työntää muut asiat sivummalle niiden ansaitsemalle paikalle.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu