Puhdistaisiko Marinin esittämä veromalli markkinatalouden kun aidosti kannattamattomat yritykset kaatuisivat
Puhdistaisiko Marinin esittämä veromalli markkinatalouden kun aidosti kannattamattomat yritykset kaatuisivat
Sitäkö kokoomus ajaa takaa omilla ajatuksillaan että kannattamattomat yritykset pidetään pystyssä leikkaamalla pienituloisten palveluista.
Sitäkö on kokoomuksen yrityssolidaarisuus että kaikki rahat kannattamattomillekin yrityksille keinolla millä hyvänsä valtiolta.
Jolloinhan Marin olisi Suomen keskeisin markkinatalouden puolustaja ja tervehdyttäjä.
Aidosti ensimmäinen sellainen suomalainen johtava poliitikko.
Onko siis yrityksen kannattavuuden mittari sen kyky maksaa veroja?
Jos näin ajatellaan niin se tarkoittaa samalla että yritystoiminta loppuu ihan itsestään.
Yrityksen, niin pienen kuin suurenkin, pääasiallinen tarkoitus on antaa omistajalleen toimeentulo. Jotkut kutsuvat sitä voitoksi.
Yrityksen tarkoitus on antaa kansalaisille työmahdollisuuksia ja sitä kautta toimeentuloa.
On sosialismin perusajatuksia että yritykset maksavat verot ja täysin riippumatta siitä onko yrityksellä varaa siihen.
Ja jälleen kerran, itänaapurissa se nähtiin. Valtio meni konurssiin tai oikeastaan se oli koko ajan konkurssissa.
Mitä Tanskan veroasteeseen tulee niin täytyisi myös huomioida se mitä veroilla saadaan.
Ilmoita asiaton viesti
Yrittäjä/yritys saa tehdä voittoa, kunhan ei toimi markkinahäirikkönä. Maksata palkkoja yhteiskunnalla ja nosta samalla työllistämisestä tukea.
___________________________________
Hätkähdyttävä tulos: Lähes 500 000 suomalaista tekee ilmaista työtä
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-suomalaista-tekee-ilmaista-tyota/
”Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää. Tutkijan mukaan Suomessa on vähintään 200 000 työntekijää, jotka eivät ainakaan ajoittain tule palkallaan toimeen.”
https://yle.fi/a/3-11156158
Osa-aikaisten palkansaajien määrän kehitys 2009–2021
Vuodesta 2009 -> 2021 osa-aikaisten työntekijöiden määrä 280.000 -> 380.000.
Ilmoita asiaton viesti
Yrityksen oikeutus pitää tulla sen aidosta kannattavuudesta aidosti manipuloimattomassa kysynnän ja tarjonnan markkinataloudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Olet osittain oikeassa. Aitoa markkinataloutta ei Eurooppa ole nähnytkään. Eikä liioin mikään maa ole täysin aito markkinatalous. Enemmän tai vähemmän sosialismia on siis käytössä. Kokoomus vaati kovalla äänellä suurinpiirtein kaikille yrittäjille tukia, silloin kun koronavirus riehui pahimmillaan. Tämä johti turhaan hosumiseen ja Marinin hallitus tekikin paljon virheitä. Missä yrittäjävastuu? Tuet menivät usein sitä paitsi ihan väärään osoitteeseen. Kun antaa yritystukia, ne pitää olla erityisen perusteltuja. Yrityksen pitää olla yhteiskunnallisesti niin merkittävä, että sen konkurssiin meno aiheuttaisi vakavia häiriötä yhteiskunnassa.
Sen sijaan yrittäjien sosiaaliturvaa pitää parantaa. Myös yrittäjä ansaitsee työttömyyden sattuessa työttömyyskorvauksia. Meillä on liikaa säädöksiä ja eriarvoistavia sosiaalitukia. Sosiaalituet pitäisi jakaa samalla periaatteella kaikille, niin palkolliselle kuin yrittäjällekin. Liian monimutkaiset järjestelmät aiheuttavat paljon tehottomuutta yhteiskunnissa.
Ilmoita asiaton viesti
Yrittäjästatuksella työskentelevät wolt-kuskit ja muut harmaan talouden semi-yrittäjät eivät ansaitse sellaisia tukia, joiden rahoitus perustuu työntekijöiden maksamiin sosiaaliturvamaksuihin. Myös eläkemaksut jätetään hoitamatta ja muut sivukulut. Näin Suomessa työn hintaa on halpuutettu kymmeniä vuosia kohti kehitysmaatasoa.
Ilmoita asiaton viesti
On totta että nämä wolt-kuskit ym. vastaavat eivät ole oikeita yrittäjiä, he ovat enemmän palkansaajia kuin yrittäjiä. Ihmisten hyväksikäyttö on kaiken kaikkiaan lisääntynyt yhteiskunnassamme, eivätkä poliitikot ole halunneet riittävästi puuttua tilanteeseen.
Samalla kun kaikkea aina vain säädellään enemmän, on ihminen kuitenkin myös aina vain enemmän omillaan. Valmistava teollisuus on siirtynyt pois Suomesta ja täällä ei enää ole välttämättä kunnon töitä kaikille. Monet ihmiset ovat joko työttömänä tai joutuvat hanttihommiin – tulot eivät riitä kunnolla elämiseen, eikä ainakaan jää ylimääräistä sosiaaliturvamaksuihin. Ihmisiä tuodaan jopa ulkomailta asti tänne työskentelemään alhaisella palkalla ja joskus jopa ilmaiseksi. Näillä ei ole edes kielitaitoa puolustaa itseään. Tällainen ihmisen luoma todellisuus tänä päivänä on. On tainnut oikeastaan olla aina, vaikka meillä Euroopassa on sotien jälkeen ollut melko hyvät oltavat. Taidamme olla menossa kohti huonompia aikoja?
Ilmoita asiaton viesti
Sama koskee verotusta. Verotus olisi Suomessa alhaisempi, mikäli verotus koskisi kaikkia. Pääomaverot ovat Suomessa yhtä sillisalaattia. Periaatteena pitää olla että verotusperuste pitää olla kaikille pääomatuloa saaville oikeudenmukainen. Ei ole järkevää että jotkut pääsevät täysin ilman veroja ja toiset maksavat minimaalisesti ja jotkut paljon todellisesta tulotasosta riippumatta.
Ilmoita asiaton viesti
Hiukan outoa että Marinin hallituksen tekemät virheet laitetaan opposition syyksi. On käsittämätöntä että opposition vaatimus olisi johtanut johonkin.
Marinin hallitus jakoi koronatukia, ei oppositio.
Yrittäjällä on kaikki mahdollisuudet ottaa itselleen työttömyysvakuutus. Eikä se ole edes kallis.
Sosiaalitukia ei suinkaan pitäisi jakaa kaikille vaan niistä pitäisi tehdä joitakin poikkeuksia lukuunottamatta harkinnanvaraisia.
Mitä pääomatuloihin tulee niin ne voitaisiin rinnastaa verotuksessa ansiotuloihin ja olla progressiivisia.
Ongelmaksi tulee ulkomaiset omistajat joille täytyisi olla jokin erilainen verotuskäytäntö.
On täysin virheellinen käsitys että yrittäjät pääsisivät halvalla.
Jos on OY niin maksaa mahdollisesta voitosta verot ja kun ottaa itselleen palkkaa niin se on normaalia ansiotuloa. Nostettu voitto ei kerrytä eläkettä lainkaan kuten ansiotulo.
Ensin siis maksetaan parikymmentä % veroa voitosta ja sen lisäksi nostetusta palkasta normaali ansiotulovero johon perustuvan eläkemaksun on yritys maksanut.
Ilmoita asiaton viesti
Nostettu voitto ei kerrytä eläkettä. Ei kerrytä ja miksi pitäisi kerryttää? Omistaja ja yrittäjä ovat erillisiä entiteettejä.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedän kyllä että ovat.
Niin miksi?
Moni pienyrittäjä tekee voittoa muutaman kymppitonnin ja nostaa pientä palkkaa. Usein yksinyrittäjä.
Kysymys on lähinnä yrittäjiä kohtaan tunnetusta kateudesta.
Kun yrittäjä tienaa aivan valtavasti ja yrittäjältä voidaan aina ottaa vähän lisää.
Ilmoita asiaton viesti
Jocke!
Käytännössähän ei tarvittaisi kuin kolme erilaista veroa!
1. Yhteisövero (=yrityksen vero), joka voisi olla hyvinkin pieni, koska yritysten tarjoamalla työllä tämä maa kuitenkin elää!
2. Voimakkaasti progressiivinen tulovero (=henkilökohtainen vero, johon kuuluvat KAIKKI tulot, niin palkka-, eläke-, pääoma-, osinko-, perintö-, myyntivoitto- jne tulot). Progressio esimerkiksi 0-70 %.
3. Yksi alv-vero, joka tässä toimisi tasaverona. Voisi hyvin olla noin 20-25 % luokkaa.
Lienee selvää, että tällainen muutos ei voisi tapahtua kovin nopeasti, koska se edellyttää aika suuria muutoksia sekä tehtäviin että jako-osuuksiin valtio- väliportaan hallinto – kunnat kesken.
Tämä toki edellyttäisi myös sitä, että siirtymävaiheessa rikkaimman 10 %:n omistamasta noin 50 %:n varallisuusosuudesta riipastaisiin oikein kunnollinen kertavero;-)
Saattaa olla, että tämä ei ehkä porvareille kelpaa, mutta uskoisin monen keskellä ja vasemmalla olevan valmis tämän tyyppiseen verotuksen rakenteeseen.
Ilmoita asiaton viesti
No ainakin sinulla on ehdotus. Harvalla on, vain naristaan.
Itse en ole alv:n kannalla koska se riipaisee raskaimmin juuri pienituloisia, heitä jotka käyttävät jokaisen centin elämiseensä.
Ja tuo 50% kertavero omaisuudesta johtaisi todennäköisesti hurjaa pääomien maastapakoon. Eikä tänne tulisi enää pääomaa koska koskaan ei voi tietää milloin viedään taas puolet.
Meidän on sallittava ja hyväksyttävä se että maassa asuu myös nk. rikkaita. En kuulu ollenkaan ”rikkaisiin”, mutta en ole, päinvastoin kuin suuri joukko ihmisiä tuntuu olevan, kateellinen.
Nuo rikkaudet kun tuppaavat olemaan kiinni tuotantovälineissä, asunnoissa ym.
Ja mielestäni on periaatteessa samantekevää kuka omistaa tuotantovälineet, joku ne omistaa tai jonkun on ne omistettava, yksityiset tai yhteiskunta.
Yhteiskunnan omistamina idässä päin tehtiin kokeilu joka kertoi karua kieltään.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksella on paha perusvika – siltä puuttuu objektiivinen harkintakyky. Niin syvällä se on edunvaltontapuolueena.
Siksi siihen ei pääministeripuolueena voi luottaa.
Ja kokoomus on hysteriahyppyyttäjä ja hysteriahyppääjä. Paniikkipuolue suorastaan.
” Kokoomus vaati kovalla äänellä suurinpiirtein kaikille yrittäjille tukia, silloin kun koronavirus riehui pahimmillaan. Tämä johti turhaan hosumiseen ja Marinin hallitus tekikin paljon virheitä. Missä yrittäjävastuu? Tuet menivät usein sitä paitsi ihan väärään osoitteeseen ”
Ilmoita asiaton viesti
Tietty Marinin hallitus vastaa päätöksistään itse. Mutta olen pettynyt Kokoomukseen, joka ei näe että se itse toimii usein sosialismin periaatteiden mukaisesti, silloin kun kyse on oman puolueen eturyhmistä. Valitettavasti kaikki puolueet toimivat tällä periaatteella (omat eturyhmät ensin) ja siksi meillä menee nyt huonommin kuin muilla Pohjoismailla ja jopa Virolla.
Yhteiskunta ei kehity, ellemme kiinnitä riittävästi huomiota kokonaisuuteen. Tarvitsemme päättäjiä ja johtajia, jotka pystyvät ajattelemaan koko Suomen parasta. Kaikille kansalaisille sitä mitä he tarvitsevat, eikä aina sitä mitä he haluavat.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin – nollasummapelillä ei maata hyvin johdeta
Ilmoita asiaton viesti
Faktahan on se että ne jotka hyökkäilee julkisen sektorin oikeutusta vastaan ovat suurimpia valtiontalouden ryöstäjiä.
Ilmoita asiaton viesti