Puolueiden kannatusmittauskatsaus

Puolueiden kannatusmittauskatsaus

https://yle.fi/a/74-20096107

Li Anderssonin äänivyöry ei ollut yksittäinen sattuma – se oli vasemmistoliiton juurevamman nousun nousun alku – paikka kolmanneksi suurimpana puolueena häämöttää

Kokoomuksen eettis-ailahteleva kaikki varakkaille-arvopohjainen sekorationaalinen ratkaisutilkkutäkki ei kanna, Orpon tunnin egorata Turkuun on puolueeseen pintaa syvemmälle tuhoa aiheuttava kirjanpainaja-toukka.

Demareiden yleislinja-aneeminen ja -ponneton poliittinen pikkukikkailu ei toimi – pikkunirhaaminen vailla näkemys- ja argumentointi-ylivoimaa on seisahtanut vaihtovedetön lammikko.

Persut saa epärealisminsa ja epäeettisyytensä taakat reppuunsa eikä kestä sitä.

Keskusta kuopii edelleen samaa musta-valkoaatettaan kykenemättä nykyhetken realismivaatimuksiin.

Vasemmistoliitto kantaa asiallisuudellaan mutta ei kauan jos sen kannoissa  ei ole uutta asiaa.

Vihreiden tosiasiassa yhden aatteen tarina hiipuu kun sen ympäristöaate liukenee muihin puolueisiin miten kullekin eri tavoin väärenneltynä. Etenkin kun Suomessa vihreät siirtymät on ilmiselvää petosta objektiivisilla mittareilla – Suomi on viherarvojen valehtelija. Eikä tartu edes niihin hyviin ratkaisuihin joita tarjotaan.

Suomi ei elä metsästä – Suomi elää metsän tuhoamisesta.

Rkp on yleispolitiikan varakkaiden länsirannikkopuuhastelija.

Kristillisissä kristillinen etiikka on degeneroitunut poliittiseksi populismiopportunismiksi varakkaiden mukakristillisyydeksi. Kirkon pitäisi tehdä pesäero kristillisiin.

Liike nyt on tokaisupuolue.

Paras innovatiivinen näkemys- ja argumentointikyky – kilpailukykyisenä kansainvälisestikin – on minulla, eettis-realismillani ja innovatiivisuudellani. Enkä ole edes puolue.

 

****

Suomen politiikka ei ratkaise ongelmia – se ratkaisee eturyhmien vaatimusten yhteensopivuutta. Siksi Suomen pääpuolueet itse on ongelma.

Suomen pöljän politiikan sulle mulle eturyhmäpaska.

Demareilta puuttuu visio, visionääri ja argumentoijat.

Ei ole tarinaa eikä tarinankertojia.

Ja ay-siipi on kuin ankkuri joka on juuttunut menneisyyden pohjaan.

Demarit on yhtä ay-pöljä kuin kokoomus on talouselämä-pöljä.

Ja tietty kepu on MTK-pöljä.

Ja persut ihan muuten vasn pöljiä.

Siksi kova huuto on puolueelle joka on aidosti eturyhmäriippumaton aito poliittinen puolue.

Ihmiset on kurkkua myöten täynnä mulle-sulle eturyhmäpuolue paskaa.

Etenkin siksi että eturyhmäpuolueet huoraa niin demokratian, aatteet, etiikan kuin ihmisten ja luonnonkin kärsimyksen realismin mulle  sulle politiikkapaskalleen.

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu