Raha nollakorolla – on dynaamisen työstä ja aikaansaamisesta palkitsevan yhteiskunnan ja talouselämän tunnus

Nollakorkopolitiikan peruste – raha nollakorolla – on dynaamisen työstä ja aikaansaamisesta palkitsevan yhteiskunnan ja talouselämän tunnus

Eikö ole parempi – että rahan määrä kasvaa työsuoritteesta tai luonnon kasvutapahtumasta – kuin siitä että on olemassa vain kaksi asiaa – raha ja aika. Joilla on vain ulkoinen olemus työn ja luonnon kasvutapahtuman – ei niiden sisäinen olemus.

Näin ollen raha ja sen määrän kasvu pitää irrottaa ajasta – ja kytkeä työhön tai luonnon kasvutapahtumaan.

Rahalla olisi siis vaihdannan välineen rooli – mutta ei mitään rahamäärän kasvuedellytyksiä sillä että se raha seisoo vain pankissa.

Rahan ja ajan kytkentä toisiinsa korolla – siis on pysähtyneisyyden ja omista tekemisen ansioista riippumattoman vaurastumisen tunnus.

Kun taas raha nollakorolla – on dynaamisen työstä ja aikaansaamisesta palkitsevan yhteiskunnan ja talouselämän tunnus.

Ps. Suurten ikäluokkien suurten perintöjen saajien pitää elää aurinkorantaelämäänsä perintörahojaan käyttämällä – ei niistä saamillaan koroilla.

Pankkitilien korothan ovat välikäsisiivujen ottajia kansantalouden työn ja luonnon kasvun arvoketjuista – siis passiivista loisimista kansantalouden aktiviteettiarvoketjuissa.

Erityisen rumaksi tämä kuva tulee vielä kun suurten ikäluokkien jälkeisistä suurista perinnöistä ei pitäisi maksaa perintöveroakaan.

Jolloin perintöjen saajista tulee tahtomattaankin kansantalouden aktiviteettiarvoketjujen suhteen tuplaloisia – suhteessa kansantalouden menneisiin aktiviteettiarvoketjuihin kuin nykyisiin ja tuleviinkiin.

Jolloin kansantalous ja sen oikeaa työtä tekevät maksaa kalliisti siitä että jotkut lojuu ilman omaa ansiotaan – pelkän pankkikoron ja perintöjen verottomuuden syystä – aurinkorannoilla,

 

Ps2. Kansantalousvastuullisen ja sen aktiivisuudesta huolehtivan perinnönantajan pitäisi määrätä testamentissaan omaisuutensa pysyvästi nollakorkoiselle pankkitilille – josta saa nostettua kuukausittain vain tietyn määrän rahaa.

eerojuhani vaarala

On astuttu jo aikaan - jolloin globaalin maailman on pysäytettävä Venäjän mielipuolisuus - kokonaan ja pysyvästi.

Lännen on kovennettava otteita Ukrainan pelastamiseksi. Pehmopuheet ja -otteet ja edes aseiden toimitus ei enää riitä.

IL:

" EU:n korkean edustajan Josep Borrelin mukaan tärkein Ukrainaa koskeva kysymys on, kuinka maan energiantuotannon täydellinen tuhoutuminen voidaan välttää.

Venäjä on Borrellin mukaan tänä kesänä tuhonnut 70 prosenttia Ukrainan tuotantokapasiteetista.

Tämä tarkoittaa, että ensi talvesta tulee Ukrainalle entistä vaikeampi kestää. Borrell pyytää EU:n jäsenvaltioita antamaan Ukrainalle lisää tukea maan sähköverkon jällenrakentamiseen ja energiantuotannon ylläpitämiseen "

Se tarkoittaa Venäjän häätämistä Ukrainasta ja Venäjän kaiken öljyn ja kaasun viennin estämistä.

Putinin täydellisen barbaariset otteet tulevat onneksi ajamaan vähänkään itseään kunnioittavat kansat ja valtiot irtautumaan Putinista.

Putinin teot sairaudessaan ovat vastenmielisiä. Kaikille.

On astuttu jo aikaan - jolloin globaalin maailman on pysäytettävä Venäjän mielipuolisuus - kokonaan ja pysyvästi.

***
Aforismi - kaiken hyvän perusta ja päämäärä on eettisyys

Todellisten ongelmanratkaisijoiden keskeinen piirre on - he kävelevät populismin yli - miksi - siksi että nykyongelmissa on sekä ongelma että ratkaisu epäpopulistisia - mutta - ratkaisijoiden pääominaisuus korvaa kaiken paremmalla - heidän tinkimätön eettisyytensä - kaiken hyvän perusta ja päämäärä on eettisyys.

Aina.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu