Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Blogien lukukertoja näyttävä ominaisuus on poistettu käytöstä korjauksen ajaksi. Pahoittelemme häiriötä.

Rantautuuko nuorisorikollisuuteen tarttumiseen kaupallinen boikottimalli

Rantautuuko nuorisorikollisuuteen tarttumiseen kaupallinen boikottimalli

Tyyliin – kuten eräässä koululuokassa tehtiin – että kun nahjustelevat viranomaiset ei saaneet mitään aikaan luokan väkivaltaisen häirikön suhteen – niin vanhemmat päätti – meidän lapset ei tule enää kouluun – niin heti alkoi tapahtua.

Voiko malli soveltua niin – että nuoret ei mene kauppakeskuksiin missä väkivaltajengit hengailee.

Jolloin kauppakeskukselle tulee jo viikossa jättitappiot. Ja varmasti kauppiaat hermostuu.

Ydinhän on juuri tämä – että muka väkivaltainen nuori tai lapsi tarvitsee ensimmäiseksi tukea alla esitettyyn tyyliin – kun paskat – he tarvitsee kunnon jämerän pysäytyksen – että tämä väkivaltaisuus oli tässä – ja tämä pysäytys kulkee mukanasi kuin poliisin asettama jalkapanta – kunnes väkivaltaisuus loppuu.

Tuossa alempana siis tyypillistä aivan liian pehmotäti ja -setä selittää tyylistä lähestymistapaa – joka ei saa missään tapauksessa korvata jalkapannan tyyppistä täydellistä väkivaltaisuuden pysäyttämistä.

Lisäksi – nykymallit on vielä vähemmän vähentäneet alle 15 v väkivaltaa kuin rikosoikeudellisen ikärajan laskeminen 10 ikävuoteen voisi. Se väkivaltaisuus kun on roihahtanut vain kasvuun pehmosetien ja -tätien selittelyistä huolimatta jo luonnevikaisuudeksi asti edenneeseen jopa lasten paatuneisuuteen asti. Silloin on jo pehmosedissä ja – tädeissäkin vika. Sehän on selvä kuin mikä.

Niinpä ratkaisu voisi olla jalkapanta kymmenvuotiaillekin ja valvotut vapaa-ajan käyttötavat ja kotiintuloajat.

Kannattaa käsittää että nuo nuoret ja lapset on koviksia ja heitä pitää kohdella sen mukaan. Se kuuluisa rajojen vetäminen on a ja o eikä pehmosetä- ja tätiselittely joka lempeästi joustaa eikä pane miehekkäästi rajoja.

Niin että jalkapantarangaistuksia vaan.

Yle

” Kaakinen kertoo, että oikeusministeriö pilotoi parhaillaan mallia, jolla toistuvia ja vakavia rikoksia tekeville nuorille tarjottaisiin kokonaisvaltaista tukea.

Ei siis pelkästään esimerkiksi päihteisiin tai koulutukseen liittyvää apua, vaan samanaikaisia ratkaisuja useisiin nuorisorikollisuuden taustalla kyteviin ongelmiin.

– Sillä tavalla, että nuori ei siellä palveluverkossa seikkaile paikasta toiseen, vaan olisi yksi henkilö, jolla olisi kokonaisvastuu nuoren tilanteesta.

Kaakinen vetää tutkimushanketta, jossa mallin vaikuttavuutta arvioidaan. Vaikeuksia aiheuttaa ainakin se, ettei kaikissa kunnissa järjestetä tällaisia palveluita. ”

eerojuhani vaarala

Hieno päätös EU:lta jota olen vaatinut siitä lähtien kun vaadin aineetonta kasvua

EU päätti - pesukoneet, pölyimurit ja älypuhelimet jne on pystyttävä myös korjaamaan.

***

Orpo esittelee kansalle oikeiston etiikan realismin.

Vastakkaisesti kohdistuvat ja rinnastuvat epäkohdat ovat syviä hitaasti parantuvia haavoja - ja niitä Orpon hallitus tekee sarjatulella. Ei ihme että rkp:n puheenjohtaja haluaa paeta puheenjohtajuudestaan mepiksi - rkp:n perusta on halkeillut.

Orpo esittelee kansalle hyödyllisten idioottien avulla - mukaan lukien perussuomalaisten äänestäjät - mikä on oikeiston etiikka ja sen mukainen kasvoille lyöty ruma realismi.

***

Valtion tuet pitää panna poikimaan vain ja ainoastaan vientiä - edes tuotekehitystukea ei pidä antaa - miksi - siksi että vientituki sisältää jo vaatimuksen tuloksekkaasta tuotekehityksestä joka yrityksen pitää itse maksaa - kun yritys joutuu itse maksamaan tuotekehitystukensa - niin taatusti tuotekehitysosasto ei uskalla laiskotella.

Ja eikö siis yritysten saamat valtion tuet pitäisi laittaa vientitavoitteisiksi - jos tuki ei nosta vientiä tuki pitää lopettaa. Niin kuin raviratojen tuki pitää heti lopettaa koska sillä ei ole mitään tekemistä viennin kanssa.

Ja myös niin että valtiontukia pitää hakea tuloksellisiin vientihankkeisiin. Muihin tukia ei anneta.

Silloin valtio panostaa tulosta vaatien Suomen keskeiseen ongelmaan - siihen että suomalaiset ei osaa viedä.

***
Eikö maailmassa ole yhtään arvotietoista eettistä maata - joka sanoo että nyt tämä riittää. Ja lähettää joukkojaan ja hävittäjiä lentäjineen Ukrainaan.

***
Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (3)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. eerojuhani vaarala
  Eerojuhani Vaarala #3978988 Kirjoittaja

  No siinähän on hyvä syy maakuntakenttien alueen yritysten rahoittaa kentät

  Ei jälleen kerran kääntää valtion rahoja sosialisoiva kätensä verorahoja kohti. Kuin avuttomat.

  https://yle.fi/a/74-20050367

  Ilmoita asiaton viesti

 2. NiemiMatti
  Matti Niemi #3979050

  Auktoriteettiä ei kenellekään mistään antamalla tule. Se pitää ottaa!

  Ilmoita asiaton viesti