Sanon tämän suoraan ja autan siinä Puheenvuoroa – tai sitten en

Sanon tämän suoraan ja autan siinä Puheenvuoroa – tai sitten en

 

En menetä mitään jos lennän Puheenvuorosta ulos – se ei ole ajatushautomo – se on ajatushautaamo.

Sain varoituksen kirosanan käytöstä ja vihjeen että lennän ulos jos rikon uudestaan puheenvuoron sääntöjä. Kiroilemalla…..eheeee…

Kun samaan aikaan systemaattiset tapahäiriköt tunkee blogeihin heittämään kommentteja joissa ei ole muuta asiaa kuin häirintä. Sen häirintä että esitetyistä näkökulmista ei voitaisi keskustella.

Uusi Suomi näköjään näkee että asiaton kommenttiörveltäminen on kansalaisoikeus ja muiden kansalaisvelvollisuus suojella sitä – kun Uusi Suomi ei siihen puutu. Ja kun se sallii sen asiallisen keskustelun häirintänä – on Uusi Suomi samantien politisoinut asiattoman örveltämisen. Siitä on tullut poliittinen häiriköintielin.

Tyyliin demokratiassa ei saa kiroilla – asiattomasti asiallista keskustelua häiritä saa.

Tässä olemuksensa mielessä ei Puheenvuoro ole ”esson baaria” kummempi – jossa todelliset päättäjät ei käy muuta kuin korkeintaan katsomassa että missä asennossa mittaria populismi nyt sijaitsee.

Kyllähän ”esson baarejakin” tarvitaan mutta se on sitä eikä mitään muuta vaikka sitä miten kääntelisi.

Onhan puheenvuorossa jokunen asiallinen kirjoittajakin – mutta päätä poiskääntäen täytyy hävetä sitä miten alttiita tohtori-, lakimies, ja eremitustason kirjoittajat ovat örveltäjiä suojelemaan kun eivät sanallakaan siihen puutu.

Siinä on suomalainen myötäkarvaava koulukiusaamushenki täysillä läsnä. Turha silti kuvitella että olisin tullut kiusatuksi – kyse on vain ilmiön kuvauksesta.

Vielä suurempaa häpeää tunnen vastaavista henkilöistä kun he heittäytyvät koulutustasolleen regressiivisesti örveltäjien asiallisesti olemattomien argumenttien argumenttilinjalle.

Jos puheenvuoro olisi palaveri tai kokous niin sellainen jossa ei saada mitään aikaan. Niinpä – puheenvuoro on pelkkä käytäväkeskustelu ennen ja jälkeen kokousten. Josta todelliset päättäjät kulkevat ohi aistien vaan onko käytävässä pakkasta vai hellettä.

Puheenvuoron säännöt ovatkin käytännössä kuin amerikkalainen seksi/väkivalta moralismi – tissiä ei saa  videoissa näyttää, ihmisen tappamisen saa. Silti amerikkalaismoderoiduilla videokanavilla näkyy kaikki naisen sukupuolielimet oikein kunnolla.

Puheenvuoron moralismi kuuluu – kiroilla ei saa – mutta asiallista keskustelua asiattomilla kommenteilla saa häiritä. Koomisena kirsikkana koko kakun päällä että kiroilu ei edes liity keskusteltavaan asiaan – asiattomilla kommenteilla sen sijaan häiritään asiallista keskustelua asiallisesti esitetystä asiallisista aiheista. Heh.

Uuden Suomen Puheenvuoro on siis puheenjohtajana oleellisesti epäonnistunut.

Eikä se minun ajatteluuni vaikuta juuta eikä jaata – koska merkityksetön on merkityksetöntä oikeiden kysymyksenasettelun suhteen.

Siksi minulle on yks hailee vaikka minut potkittaisiin Uuden Suomen Puheenvuorosta ulos.

Tästä foorumista ei vinoutuneen perustarkoituksensa vuoksi ole asialllista hyötyä.

Eikä varsinkaan ajatusinnovatiivisuuden suhteen johon nähden Puheenvuoro on suoranainen negaatio.

Ps. Sattumalta kirjoitin edellä virheellisesti ensin Puheenvuoto.

Ps2. Kopioin tämän tekstin muualla julkaistavaksi.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu