Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut – Etsi ehdokkaasi Uuden Suomen vaalikoneessa

Satsaukset urheiluun vie verotulot ulkomaille – satsaukset kulttuuriin jättää ne Suomeen

Satsaukset urheiluun vie verotulot ulkomaille – satsaukset kulttuuriin jättää ne Suomeen

On myös valtion strateginen virhe rahoittaa urheilurakentamista – se pyörittää vain suomalaista rahaa Suomessa ja kasvattaa esimerkiksi  NHL tähtiä joiden suuret tulot ei hyödytä Suomea.

Sen sijaan jos valtio rakentaisi kulttuurin harrastajille vapaita harrastus- ja kohtaamistiloja – se loisi kontaktiverkostoja – joista voi kunnasta kuin kunnasta ponkaista kansainvälisiä kiertuebändejä – jotka tuo HIM:in tai Nightwish:in tapaan verotulonsa Suomeen – ja suomalaisiin kuntiin. Samoin kirjailijat, kapellimestarit, kuvataiteilijat…

Urheiluun valtion rahojen satsaaminen on selvästi kansantaloudellisesti miinusmerkkistä – kun taas kulttuuriin satsaaminen selvästi plus-merkkistä.

Kansainväliset kulttuurintekijät ovat isänmaalle kiitollisia ja uskollisia – urheilun puolella tilanne ei ole näin – siellä on henkenä päästä kansainvälisille areenoille – maksamatta Suomen maksamista uran mahdollistamisista ulkomaille mentyään mitään veroja jättituloistaan.

Valtiolla – eikä kunnillakaan – ole siis kansantalousstrategista ymmärrystä urheilun ja kulttuurin rakennusmäärärahojen suhteen.

Urheiluhalleja pitää muuttaa Suomessa kansantaloushyödyllisemmiksi kulttuurin harrastamishalleiksi

 

MTV uutiset

” Myös Nightwish-yhtyeen laulunkirjoittaja Tuomas Holopainen keräsi viime vuonna reilut tienestit, yhteensä noin 315 000 euroa. Summasta valtaosa oli ansiotuloa, pääomatuloja Holopaisella oli verotietojen mukaan noin 32 000 euroa. ”

Seiska

” Vaikka HIM-yhtyeen lopettamisesta on jo vuosia, niin Villestä näyttää kuoriutuneen oikea bisnesnero. Hänen Heartagram-tuotantoyhtiönsä teki helmikuussa päättyneellä tilikaudella mojovan tuloksen. Noin 680 000 euron liikevaihdosta jäi viivan alle tulosta peräti 430 000 euroa.”

Iltasanomat

” Tampere Filharmonian 36-vuotias ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali tienasi noin 268 000 euroa ansiotuloa. Hänellä ei ollut lainkaan pääomatuloa. Vahvassa kansainvälisessä nosteessa oleva Rouvali on myös Göteborgin sinfoniaorkesterin ja Lontoon Philharmonia-orkesterin ylikapellimestari. Rouvalin tulot putosivat kuitenkin koronan takia vuodesta 2019, jolloin hän tienasi lähes 400 000 euroa. ”

Urheilijoiden tuloja

Iltasanomat

” Alkavalla kaudella NHL:ssä, tai sen farmiliigoissa, kiekkoilee 76 suomalaispelaajaa. Heistä yli 50 tienaa tulevasta kaudesta alle miljoona dollaria.

Urheilulehden kausiopas analysoi kaikki 76 suomalaista NHL-sopimuspelaajaa.

Listan kärkipäässä selvällä erolla muihin suomalaisiin komeilee puolestaan kaksi nuorta NHL-tähteä. Suomalaisten ”palkkakunkku” on Colorado Avalanchen laitahyökkääjä Mikko Rantanen, jonka bruttopalkka alkavalla kaudella on 12 miljoonaa dollaria eli nykykurssilla noin 9,8 miljoonaa euroa. ”

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (17)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. juhamyllarinen

  Urheilua on tiettynä toteutuksena, ei muuna. Okei, parempi sitten suhtautua näin.

  Ilmoita asiaton viesti

 2. Luntatupaan

  Verovarojen nykyinen ylenmääräinen käyttö korkeakulttuurin ja huippu-urheilun tukemiseen tulisi lopettaa. Kyse on ajanvietteestä, jonka käyttäjien tulisi itse maksaa ajanvietteensä.

  Ilmoita asiaton viesti

  • usjussi
   Vastaus kommenttiin: #3840357

   Väänänen: mikä sitten on kulttuuria, ”kultura”= maanviljely.
   Moottorisahataiteilu, jääveistokset, ”itetaide”. Urheilua; akankanto ja suojuoksu jne..
   Entä Sibelius, Merikanto, Edelfelt, Gallen-Kallela, Äkkijyrkkä jne. ?

   Ilmoita asiaton viesti

   • Luntatupaan
    Vastaus kommenttiin: #3840363

    Eiköhän kaikille em. mainituille ole oma tukisäätiönsä tai valtiontukea nauttiva yhdistyksensä, joiden ympärillä on sitten korkeapalkkaisten ns. kulttuurityöntekijöiden verkostot?

    Ilmoita asiaton viesti

  • juhamyllarinen
   Vastaus kommenttiin: #3840357

   Totta.

   Avaruusmatkailuunkin voisi omistautua, kunhan fyffee.

   Metsät vois räätälöidä golf-kentiksi, jos omistaa ne, tai laittaa kaskiporo innostuneesti hyppelemään, vähän laajemmallekin alueelle.

   Vaihtoehto myös jyskyttää ydinaineksilla Novaja Zemljaa, koska jääkarhut, ja Jenkit, ja KO saari selkeästi oma.

   Tulisi enemmän tarkistaa se, onko oikeudet kunnossa. Sen jälkeen näitten oltava vapaasti mahdollisia.

   Freedom-aktivisti

   Ilmoita asiaton viesti

 3. Kommentti piilotettu
  • eerojuhani vaarala
   Eerojuhani Vaarala #3840398 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3840395

   NHL tähdet voisi maksaa arvonnousuveroa Suomen jäähallipalveluista muuttaessaan miljoonatienesteihin ulkomaille.
   Mitä tulee oopperaan niin vaikka kuinka vikiset aiheesta niin oopperalla on kaksi isoa merkitystä joita et vikinällä poista ellet halua kieltää oopperaa.

   1. Ooppera on ylivoimaisesti kehittynein monimuotoisin ja hienoin kulttuurimuoto – siellä on läsnä kaikki kulttuurin muodot
   2. Monimuotoisuutensa vuoksi se myös maksaa paljon

   Ilmoita asiaton viesti

   • Kommentti piilotettu
    • eerojuhani vaarala
     Eerojuhani Vaarala #3840676 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3840664

     Urheilu on eri asia kuin kulttuuri monilla tavoin syvällisessä mielessä. On keinotekoista kutsua urheilua kulttuuriksi yhtä lailla kuin on keinotekoista kutsua kulttuuria urheiluksi – salli mun nauraa….

     Ilmoita asiaton viesti