Siis – ensimmäinen tehtävä on rajata – mistä arvoketju alkaa ja mihin se loppuu ja kaikki dynaamiset vaikuttajatahot arvoketjuun.

Kaikessa paistaa läpi yleinen kyvyttömyys käsitellä dynaamisia arvoketjukokonaisuuksia käsitteen rajasta rajaan kokonaisuutena.

Kun sitä ei hallita ja osata niin ei osata hallita kunnolla mitään.

Siis – ensimmäinen tehtävä on rajata – mistä arvoketju alkaa ja mihin se loppuu ja kaikki dynaamiset vaikuttajatahot arvoketjuun.

Vasta sitten voi alkaa taitava dynaaminen arvoketjun säätö.

Ihmettelen ettei kv oikeusjärjestelmä käsittele lainkaan pakolaisten ja siirtolaisten oikeusturvaa dynaamisena arvoketjuna – ja sen eettisen vastuun vaiheita.

Yle

” Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen arvosteli lausunnossaan, että hallintovaliokunta puhuu maassa olevien oikeusturvasta, ei maahan pyrkivien oikeusturvasta. Asiasta kirjoitti aiemmin Helsingin Sanomat.

Perustuslakivaliokunta itse nosti oikeusturvan toteutumisen puutteet esille ensimmäisessä lausunnossaan. Hallintovaliokunta pyysi perustuslakivaliokuntaa katsomaan vielä kerran kohtaa, jossa puhutaan käännytettävien oikeusturvasta eli käytännössä heidän mahdollisuudestaan valittaa. ”

Vaan nyt asia kulminoituu yhä kapeammaksi nahistuvaan asetelmaan – käännytettävien oikeuteen valittaa Suomen toiminnasta.

Miten siirtolaiset ovat voineet valittaa siirtolaisarvoketjun vaiheissa yhtään mistään.

Miksi ei käsitellä mm sitä että siirtolaiset joutuvat jopa pakkosotilaaksi Venäjällä.

Miksi ei käsitellä kv sitä että siirtolaisten pääsy Venäjälle pitää estää – sillä se ei ole heidän etunsa päätyä millään lailla Venäjälle.

Toiseksi laittoman ihmissalakuljetuksen lähtömaita pitää rangaista pakottein siitä että he sallivan sen tapahtua omasta maastaan.

Koko siirtolaisuuden globaali arvoketju dynaamisine vaikuttajineen näyttää olevan niin huonosti pikkuviisastelevien oikeusasiantuntijoiden hallussa – että tilanne on vähän sama kuin uppoavasta veneestä yritettäisiin pelastaa edes airo.

Ja koko arvoketjun kannalta kv oikeus ei ole Venäjän siirtolaishybridin vaikuttamisen estäjä vaan suorastaan siirtolaissyöttäjä prosessiin.

Onhan se naurettavan kapea näkökulma siirtolaisten kohteluun – että kun heitä on kohdeltu pitkin matkaa huonosti vailla mitään oikeutta valittaa ja vailla kenenkään tehokkaita yrityksiä vaikuttaa siihen – niin iso älämölö tulee siitä että saako Suomeen pääsyn suhteen valittaa – tilanteessa jossa Suomen turvallisuuspolitiikka vaatii ehdotonta rajan sulkemista.

Edes siitä ei keskustella hyväksi ohjenuoraksi – millä maahanpyrkijöiden määrällä kukin raja-asema suljetaan. Että olisi nykyistä kaikki tai ei mitään säätelyä parempi ohjaus myös Venäjälle – niin että se kerrotaan siirtolaisille että on Venäjän vika että se päästää liikaa ihmisiä rajalle jonka vuoksi raja pitää sulkea.

Eli suunnata siirtolaisten valittaminen oikeaan kohteeseen.

Ja kaikessa paistaa läpi yleinen kyvyttömyys käsitellä dynaamisia arvoketjukokonaisuuksia käsitteen rajasta rajaan kokonaisuutena.

Kun sitä ei hallita ja osata niin ei osata hallita kunnolla mitään.

Siis – ensimmäinen tehtävä on aina rajata – mistä arvoketju alkaa ja mihin se loppuu ja määrittää kaikki välittömät dynaamiset vaikuttajatahot arvoketjuun – siis ei mitää yleistä vaikuttajaa luokkaa maailmantilanne.

Vasta sitten voi alkaa taitava dynaaminen arvoketjun säätö.

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu