Sotimaan on mentävä – ei ole vaihtoehtoa. Putin-Hitler on tuhottava

Jälleen pessimismin vyöry asiantuntijalta Ukrainan mesnestyksestä

Ja kapeasta oppikirjanäkökulmasta mitä on sodassa menestyminen.

https://yle.fi/a/74-20056530

Se on jo menestymistä ja taktinen tavoitekin että Ukraina teloo niin venäläisten sotilaita kuin kalustoakin ennätystahtiin. Ja nyt kun Ukraina on saanut ATAMCS:it  ja luultavasti saa ne Taurus-ohjuksetkin – niin Ukraina voi muuttaa taktiikkaa.

Tuhoaa edelleen venäläisiä ja kalustoa etulinjassa kuten tähänkin asti kun tuhottavaksi tulevat – takoo Kertsin sillan päreiksi, rantautuu erikoisjoukkoina Krimille, valtaa sieltä tilaa ja alkaa ampua venäläisten niskaan etelästä päin.

Toisaalta pyrkii pienillä ryhmillä venäläisten selustaan ja tuhoaa siellä sekä ohjaa ohjustulta sinne maalittaen. Länsi voisi tuoda F-16 hävittäjiä pelkiksi ilmaan nouseviksi ilmasta ilmaan ja ilmasta maahan ohjusalustoiksi joka olisi järkevä liike jolla lisätään ja monipuolistetaan tulivoimaa. Joita ukrainalaiset voi käyttää.

Siis ei ole mikään yksiselitteinen sodan menestyksen kriteeri että panssarit vyöryy läpi ja ampuu.

Lisäksi Ukrainan kovin ase on se johon suomalaisetkin saattavat joutua osalliseksi.

Eli se – että lännen ei pidä Venäjälle antaa mitään muuta roolia kuin häviäjän rooli – sillä kauhu olisi Suomelle ym että Venäjä voittaisi – jonka jälkeen se kääntäisi katseensa Suomeenkin.

Siksi sitä ennen Suomen ja suomalaisten pitää pahimmassa tapauksessa kääntää ehkä piankin katseensa Ukrainaan – tuonne menemme voittamaan Venäjä – ettei se seuraavaksi tule Suomen kimppuun.

Ja jos me Ukrainaan menemme niin voihan se Venäjä hyökätä jollain tapaa reaktiona Suomeenkin – mutta se on taktisesti hyvä asia – sillä silloin se joutuu sitomaan joukkojansa Suomen ja varmaan Baltiankin rintamalle – ja silloin me suomalaiset tuhoamme Venäjän sotakonetta kahdella rintamalla – joka vaan vahvistaa ja nopeuttaa Venäjän tappiota.

Jos me haluamme että Venäjä häviää ja haluamme taata että se ei pysty pitkään aikaan hyökkäämään – niin meidän on toimittava niin.

Eli – meidän on tuhottava Venäjän sotavoimat – myöskin Suomen aktiivisin sotatoimin.

Sille ei taida olla vaihtoehtoa. Ja siksi paras vaihtoehto olisi nyt lännen eri valtioiden sotilaiden mennä Ukrainaan ja ajaa Venäjä sieltä pois.

Kaikki muu on pelkkää haihattelevaa haaveilua – sillä Putin pitää tuhota niin kuin Hitlerkin tuhottiin. Ei sille ole vaihtoehtoa.

Sotimaan on mentävä.

Kannattaa nyt muistaa että Putinilla ei ole mahdollisuutta voittoon jos lähdemme lännestä sitä vastaan sotimaan – jos emme lähde niin se mahdollisuus on. Tämä on karu asetelma.

eerojuhani vaarala

Ollaksesi varmasti ajantasalla miten ajattelen ja mitä kirjoitan - kannattaa sinun seurata blogiani

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Hyvät neuvot tulevat kaikkein kalleimmiksi – silloin kun niitä ei ymmärretä kysyä. Kyllä minä konsulttina olen käytettävissä – tietty maksua vastaan – jos asiat jumittaa.

Aforismi. Jaettaessa hyvä lisääntyy - pelkästään vastaanotettaessa se ehtyy.

Aatteeni on kehittämäni eettis-realismi - se näkyy kirjoituksissani - tartun asioihin suoraan ja eettisesti.

Aforismi - meidän pitää rakastaa ja kehittää julkista sektoria - eikä vihata ja tuhota sitä

Talouden painopiste pitää siirtää teknologian kasvupakosta - aineettomien arvojen laajoihin kasvumahdollisuuksiin

Pitää vain myöntää että muukin on työtä kuin teknologia ja materialismi.

Talous on siis viritetty väärille arvoille joita ihmiset yhä vähemmän haluaa - ja mitataan väärillä mittareilla jotka ei juurikaan noteeraa aineettomia arvoja.

Ja ihmisten syvin ja korkein arvopohja on aineettomissa arvoissa - on aina ollut ja on aina oleva.

Talous, teknologia ja materialismi - on siis eksyksissä itseensä - ja eksyttänyt sinne poliitikotkin - ja pankit.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu