Suomalainen poliittinen jännitysnäytelmä jossa 20 prosentin rasistisesta hylkiöpuolueesta tuli demokratiakelpoinen puolue

Suomalainen poliittinen jännitysnäytelmä jossa 20 prosentin rasistisesta hylkiöpuolueesta tuli demokratiakelpoinen puolue

Kehitin  rakentavan poliittisen lähestymismallin vähemmistöihin ja vähemmistösuhtautumiseen Suomeen – jollainen pitäisi ottaa velvoittavaksi poliittiseksi malliksi kaikkialla maailmassa – sillä malli pakottaa sekä vähemmistöt että vähemmistöjä torjuvat ja eristävät tahot keskusteluyhteyteen – demokraattisen toiminnan sisällä – tavalla joka hyödyttää kaikkia tahoja ja kaikkea – sillä se estää asioiden jumiutumisen ristiriitoihin ja avaa monimuotoisen dynaamisen keskustelun asioista.

Ajattelutapa kehittyi näin.

Suomeen oli syntynyt ja kehittynyt yhä kovapuheisempi ja rasistisempi maahanmuuttovastainen 20 prosentin kannatuksen perussuomalaisten puolue – joka istui eduskunnassa – mutta jolle ei ollut mitään käyttöä politiikassa sillä sen puheita ei hyväksyneet mitkään muut puolueet.

Sanoin jo vuosia sitten että ei asia voi olla demokratiassa niin että on olemassa 20 prosentin puolue ulkopuolella todellisesta poliittisesta vallasta.

Jonka jälkeen aloin voimakkain sanankääntein osoittamaan perussuomalaisille miten he itse ovat poliittisen paitsionsa syypää perustuslain vastaisine rasistisine puheineen.

Kunnes viime eduskuntavaalien jälkeen he pääsivät hallitukseen – ja heti heidän rasistiset puheensa törmäsivät poliittiseen myrskyyn.

Jolloin kirjoitin että heidän perustuslain vastainen rasistisuutensa puheissaan ja asenteissaan estää heitä vaikuttamasta kahteen heille tärkeään asiaan jotka ovat siis myös demokratiallekin tärkeitä.

Että he pääsisivät perustuslakia rikkomatta vaikuttamaan maahanmuuttoon ja että he olisivat vakavasti otettava puolue hylkiöpuolueen sijaan.

Jossa tilanteessa pääministeri Orpo asetti perussuomalaisille rasististen puheiden ja asenteiden nollatoleranssikynnyksen hallituksessa ololle jota vaati myös kaikki muut puolueet.

Syntyi lyhyt mutta muutoksessaan historiallisesti merkittävä muutamien kuukausien jännitysnäytelmä – jossa perussuomalaiset ymmärsivät realiteetit oikein ja muokkasivat itse sisällään arvojaan ja asenteitaan demokratia- ja perustuslakikelpoisiksi – ja heistähän syntyi toimintavoiltaan ihan kelpo poliitikkoja joilta rasistiset asenteet, puheet ja ylilyönnit hävisi kokonaan niiden etujen edessä että he pääsivät niin vaikuttamaan haluamiinsa asioihin mutta myös integroitumaan demokratiaan asiallisella tavalla.

Tietysti voi olla eri mieltä heidän tavoitteistaan – mutta heidän tapansa toimia demokratiassa on nyt hyväksyttävää – ja se on suuri demokratian voitto – 20 prosentin rasistinen hylkiöpuolue onkin yhtäkkiä ihan kelvollisesti toimiva puolue demokratiassa.

Prosessi on siis kaiketi erittäin harvinainen ja erittäin intensiivinen demokratian prosessina.

Josta olisi malliksi niin palestiinalaisten, kurdien, katalaanien kuten muidenkin vastaavien vähemmistöjen kohtelun suhteen mukaan lukien tietysti myös maahanmuuttokysymys – jossa sekä maahanmuuttajien että rasistien eristäminen keskusteluyhteydestä aiheuttaa vain tulehtuneitä leviäviä konfliktipesäkkeitä.

eerojuhani vaarala

Aforismi - Sosiaalisuudesta on tullut sekä epätotuudellisuutta että manipulointia - jonka uhreja ja tekijöitä ihmiset itse ovat

Kansainvälisenkin tason poliittinen innovatiivinen influensseri.

Olen aidon kysyntä-tarjonta demokratian ja kysyntä-tarjonta markkinatalouden toteutumisen vaikuttaja.

Kaikki blogini ja myös pianomusiikkiani löydät täältä.

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Lauluani voi kuulla Smule nimisessä nettikaraokessa nimelläni Jussi Vaarala.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu