Suomalaiset epäoikeutetun väärinkohtelunsa itsesyyllistäjinä ja pahuuden ylläpitäjinä

Suomalaiset epäoikeutetun väärinkohtelunsa itsesyyllistäjinä ja pahuuden ylläpitäjinä

Eerojuhani Vaarala #3685412 Kirjoittaja 9.6.2022 12:56 Muokkaa

Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3685233

Suomalaisten selkäydintulkinta kokemastaan mielivaltaisesta vääryydestä on – johon sen sijaan ukrainalaiset eivät ole suostuneet – että se on uhrin eli suomalaisten oma syy.

Siksi osittain – järkevän poliittisen harkinnan ohella – syntyi suomettumisilmiö – antauduttiin uhkaajalle ettei se enempää löisi.

Ja sitähän Venäjä katalasti käyttää hyväkseen – uhriensa kokemaa aiheetonta syyllisyyttä pahoinpitelystään.

Ja nyt sama toistuu Turkin Erdoganin edessä – vaikka Erdogan on Suomen pettänyt, valehdellut, kiristänyt, asettanut Suomen Venäjän vaaran alle, vaatinut Suomea muuttamaan lakejaan ja sensuroimaan Yleä – niin on ihmisiä tuon väärinkäytösryöpyn jälkeen – jotka asettuu oikeinpa puolustamaan Erdogania.

Kun eivät supisuomalaisittain muuhun kykene kuin antautumaan ehdoitta ettei lisää lyötäisi. Jopa niin että väärinkohtelujen todellisuus sairaine etiikkoineen katoaa.

Ei siis ole Suomen hallinnon vika vaikka se sitä osin toteuttaakin että Suomi liikaa alistuu – vaan suomalaisten selkäydinasenne joka pitää yllä vääryyttä mukaanlukien koulukiusaaminen – alistutaan ja antaudutaan pahalle ettei se olisi niin paha.

Olen kirjoittanut että suomalaiset ovat eettisesti alikehittyneitä – sallitaan metsäteollisuuden metsävääryyttä ja urheilun median valtausvääryyttä, koulukiusaamista – kun ei ole ideologiaa eikä ryhtiä vastustaa vääryyttä.

Kehittämässäni eettis-realistisessa aatteessa on etiikan aatetta ja ryhtiä vastustaa epäeettisyyksiä ja niillä manipulointia – myös ihmisten itse itsensä epäeettistä manipulointia. Väärä on väärää eikä muuksi muulla muutu kuin torjumalla ja muuttamalla se

Ps. Tuntemattomassa sotilaassa on yksi kuvaava kommentin alku – Saatanan lampaat…..

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu