Suomalaisilla on sosiaalisesti tasapäistetty ja tukahdutettu identiteetti

Suomalaisilla on sosiaalisesti tasapäistetty ja tukahdutettu identiteetti

Suomalaiseen sosiaalisuuteen ja juoruilevaan vuorovaikutukseen on pesiytynyt ja saanut ylivallan toisten ihmisten yrittämisen, aikaansaannosten ja kehityksen panettelu – säännönmukaisesti niiden toimesta jotka ei itse viitsi yrittää mitään. Joista voi sanoa perustellusti että he ovat narsistisesti patologisia panettelijoita.

Siitä syystä vastapainona suomalaisten pitää avoimesti – ja julkisesti – iloita omasta kehityksestään ja aikaansaannoksistaan. Mutta myös avoimesti ja julkisesti toisten kehityksestä ja aikaansaannoksista. Myös ihan tuntemattomien.

Ihmisten sosiaalisen ja toistensa kohtaamiskaavan pitää olla muotoa:

” Kuule, olen hyvin iloinen ja innoissani kuinka olen kehittynyt tässä asiassa ja mitä olen saanut aikaan. Ja olen hyvin iloinen sinun puolestasi kun kuulin että olet kehittynyt niin kovasti tuossa asiassa ja saanut niin paljon aikaan. Eikö olekin hienoa ponnistella ja kehittyä. Mutta kerro miten onnistuit saamaan tuota kaikkea aikaan. Haluaisin oppia siitä jotain. ”

Pitää olla aidosti ja dynaamisesti kiinnostunut siitä mitä itse ja muut tekee – ja ilmaista myös avoimesti arvostamisensa.

+1
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu