Suomen asema valtiona ja sivistyneenä demokratiana maailmassa

Suomen asema valtiona ja sivistyneenä demokratiana maailmassa

Toisen kommentti blogiini:

” Ei kai kenellekään anneta valtaa, se otetaan. Turkki on vanhan imperiumin raunioille rakentunut maa, joka hakee Erdoganin aikana vanhaa vaikutusvaltaa. Se on saanut sitä islamilaisesta maailmasta.

Suomi on puolestaan on ollut historiansa saatossa eri suurvaltojen pelinappula. Sikäli Suomen painoarvo on melko vaatimaton. Nykyisin Ruotsinkaan näköpiirissä ei ole suurvalta-asema. Takamaata ollaan täällä Jumalan selän takana ja Venäjän kainalossa. ”

Eerojuhani Vaarala #3685137 Kirjoittaja 9.6.2022 5:40 Muokkaa

Vastaus kommenttiin: #3685133Me olemme ihmiskunnan ja demokraattisen rauhanomaisen kehityksen kärkiviisikkoa ja valiojoukkoa – parasta tasoa yhteiskuntana mitä ihmiskunta on saavuttanut emmekä ole mitään antautumisraukkoja vaan sotilainakin maailman parhaita.

Turkki on vastaavien asioiden surkeimman ihmiskunnan puoliskon tasoa joka sotkee itse omat ja muidenkin asiat keskellä Lähi-Idän helvettiä jonka valtiot ovat siellä luoneet jossa ihmisarvo ei paina kuin korkeintaan puolet mitä Suomessa.

Suomi on hyvien asioiden kehityksen suurvalta ja pioneeri. Emmekä näe itseämme mitenkään vähäpätöisenä jonkun itseään päähän potkivan Lähi-Idän tai Turkin suhteen.

Tämä on fakta ja näin suomalaiset ajattelee. Myös kulttuurin suurvaltana siinä mielessä että mistään 5,5 miljoonan ihmisen joukosta maailmassa ei ole tullut niin paljon klassisen musiikin tähtikapellimestareita ja oopperalaulajia kuin Suomesta

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu