Kun turvallisuuspoliittinen aloite on otettu itselle – niin se täytyy myös pitää – ja pitää se myös aktiivisena.

Suomen ja Ruotsin pitää olla valmis suoraviivaiseen nopeaan puolustusliittoon brittien kanssa jos Natoon hyväksyminen viipyy jopa kolmen kuukauden yli

Nyt on liikkeellä niin arvaamattomia asioita Euroopassa – että pitää nopeasti asemoida itsensä lujaan asemaan – eikä liikaa odotella muiden toimien varassa.

Suomen pitää olla jopa valmis rajumpaankin sotakalustonsa lisäämiseen luokkaa 1700 tykkiä lisää. Niillä olisi varmaa ja tehokasta käyttöä tietäen Suomen tykistöosaamisen.

Mutta tärkeintä on – EI PIDÄ TURVALLISUUDESSA HIRTTÄYTYÄ KUUKAUSIKSI MUIDEN EHTOIHIN. Se on vaaramomenteista suurin. Kun turvallisuuspoliittinen aloite on otettu itselle – niin se täytyy myös pitää – ja pitää se myös aktiivisena. Paikallispuolustusvalmiuden nopeaa harjoittamista myöten.

Minusta Nato-sopimus pitäisi olla tehtynä kolmessa kuukaudessa ja allekin – siinä ei saa jonkun maan lomakaudet haitata.

Suomen ja Ruotsin pitää olla valmis myös siihen linjaan että sanovat jumittavalle Natolle – ei sitten – ja rakentavat vauhdilla joko keskenään tai brittien kanssa vahvan puolustusvalmiuden. Se on täysin mahdollista jopa vuodessa jos kääritään hihat ja pannaan toimeksi. Esimerkiksi brittien tukikohtia voisi tulla Ruotsiin siksi pariksi vuodeksi että Ruotsin puolustusvalmius nousee jaloilleen. Ja Ruotsin pitäisi ymmärtää asia noin. Suomi ei sitä varten tukikohtia tarvitse,

Turkin häikäilemätön toiminta ja Ranskan, Saksan ja Yhdysvaltojen lepsuus antaa ounastella ettei niillä ole kykyä reagoida niin nopeasti kuin pitäisi. Ja Turkki voi keksiä mitä tahansa vaarallista. Lisäksi Unkari voi tehdä mitä vain.

Siksi Suomen ja Ruotsin pitää nopeasti rakentaa puolustusvalmiutta mukaanlukien Ahvenanmaan lakerikenkä prinsessoinnin yli puolustusvalmiutta sinne – että sen riski suurena hyökkääjälle menetyksenä saadaan ennakkoon estettyä.

Olisi vaarallista jos Ahvenanmaa olisi Venäjän hallussa.

 

KunTurkki ja kenties Unkarikin voi asettaa ehtoja – niin vastavetona Suomen ja Ruotsin pitää  voida asettaa takaraja vaikkapa kolme kuukautta ilman ehtoja Natoon pääsemiselle – nimittäin ei alkuperäisissä neuvotteluissa sanottu että Turkki kiristää.

Ja tähän asti ovat puheet todellisesta sotilaallisesta joukkotuesta olleet puheita.

Eikä Suomen ja Ruotsin tarvitse roikkua kummassakaan epävarmuudessa muuta kuin kolme kuukautta.

Jonka jälkeen ne alkaa panostaa itsenäiseen puolustukseen.

Ja myyvät sen hyvällä hinnalla turkkilaiseen tapaan Saksalle ja muille keskisen Euroopan turvassa oleville maille – ruotsalais-suomalaisena pohjoisena turvallisuuslinnakkeena vaikkapa 3 miljardia per vuosi.

Se on ihan sopiva hinta jonka Nato-maat joutuu maksamaan velttoilustaan etteivät saa vauhdilla Suomea ja Ruotsia Natoon.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu