Suomen metsien strategisen monimuotoisuuskäytön ydinkysymyksiä
Suomen metsien strategisen monimuotoisuuskäytön ydinkysymyksiä
Kuinka moni ihminen maailmassa ei ole koskaan käynyt metsässä ja kokenut sen rauhaa ja hiljaisuutta.
Tyypillinen suomalainen vastaa metsäturismikysymykseen – kuka nyt ulkomailta Suomeen pelkän metsän takia matkustaisi – ja rakentaa vaikka mitä oheistoimintaa muka vetämään metsäturisteja jotka ei kuitenkaan pärjää laadussa sille mitä ulkomaalaiset usein saavat.
Kun taustalla ajatukselle että kuka nyt metsän takia Suomeen matkustaisi – on vain sen projisoimista että suomalaiset käyvät itse metsässä hyvin vähän – moni maalla asuu ja elää yhtä vähäisellä metsäkontaktilla kuin katajanokkalaiset, töölööläiset tai vantaalaiset. Ja ajattelee yltiösubjektiivisesti – kuka sinne metsään nyt menisi kun en minäkään mene.
Suomi on juuri tässä subjektiivisessa muihin eläytymättömässä loukussa vähän joka asiassa. Josta syystä he ei näe missään mitään hyödyllistä muille missä he eivät näe itselleen – ja siten kävelevät monien taloudellistenkin mahdollisuuksien ohi ja yli – silkkaa epäeläytyvyyttä muihin kuin itseensä ja viiteryhmiinsä.
Ja tästä on juuri kyse kun sanon että epäeläytyvyys muihin on varma kasaantuvan tyhmyyden tae.
Metsän luonnollinen uusiutuminen edellyttäisi metsäpaloja. Sellaisissa tuhannen hehtaarin erissä. Ennen ihmistä metsäpalot ovat taanneet metsän luonnollisen uusiutumisen ja estäneet liian kuusivaltaisuuden. Nythän vanha metsä kuusivaltaistuu ja muumioituu jollei metsäpalo pelasta sitä. Tai hakkuu.
Ilmoita asiaton viesti
Älä nyt Eero-juhani vaivu synkkyyteen metsiemme tilasta.
Metsiimme menevät tulevina vuosina tuulipuistojen ja voimalinjojen rakentajat suurella joukolla.
Näin saadaan maailmalta tuleville polkupyöräilijöille hyvä tieverkosto pyörää polkea.
Mikäpä siinä on ” puistoja”ihaillessa.
Ilmoita asiaton viesti
No ei posiolta sitten muuta kehittyny ku tuommosta
Ilmoita asiaton viesti
Ja jo hyvin lähitulevaisuudessa pääsee katsomaan nopeilla junilla koko Suomeen miten puuta kaadetaan ja sitten kuljetetaan tuhansien järvien ja jokien rannoilta rekoilla ja junilla tehtaille. Sen varmistaa jopa 100 miljardiin asti kuntien ja valtion yhteisesti otettavat ratojen rakennuslainat ,joilla rakennetaan nyt aloitettuilla noin 300 miljoonan suunnittelubudjetilla ratoja ja jätetään noin 8000 km sisävesiväyliä käyttöä vailla. Tiet näille radoille ovat korjausvelka arvioilla ja LVM budjeteilla työn alla. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/bionavigaattori/hs-kolme-mielipide-kirjoitusta-3-1-2023-suomen-liikennepolitiikan-koko-kuva/
Ilmoita asiaton viesti
Joulumaata tulee turisteja vain Lappiin joulun takia vain jouluna.
Kristittyjä on maailmassa 32 prosenttia – eli suurin osa on niitä jotka ei tulisi joulun takia lappiin.
Voi olla että jopa suurempi osa maailmassa jopa ylivoimaisesti on niitä jotka ei ole käyneet liki koskaan Suomen kaltaisissa metsissä. Lähi-Idässä on lähes kaikki sellaisia joilla ei ole kokemusta asiasta pohjoinen havumetsä.
Ja metsää voi kokea Suomessa joka paikassa ja joka vuodenaikana.
Joulua vain joulun aikaan ja vain Lapissa sellaisena kuin se siellä on.
Lisäksi pyöräily on valtavan suosittua keskisessä Euroopassa – ja Suomi on mitä parhain pyöräilymaa maastonsa sopivan tasaisuuden ja luonnonrauhaisuutensa vuoksi etenkin jos metsiin järjestetään pyöräilyreitistö.
Onkohan tässä nyt ihan hyvin hallussa asioiden strateginen käsittäminen Suomen brändimarkkinoinnissa. Koskien metsää.
Ilmoita asiaton viesti