Suomen turvallisuuskumppanien.Pohjolassa kannattaa ymmärtää oikein hyvin tämä

Lännen turvallisuuskumppanimaiden Suomen suhteen erityisesti Pohjolassa pitää ymmärtää hyvin syvällisesti tämä – ja tehtävä taloudellisia operaatioita Suomen suhteen.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/cc095ed9-464e-409a-816d-1dbd2266c122

Suomi on paras mahdollinen turvallisuuspuskuri Ruotsille ja Norjalle. Sen ymmärtää kun ajattelee missä hädässä Ruotsi ja Norja olisi jos Venäjä edes hyökkäisi syvälle Suomen maaperälle – josta voisi alkaa Ruotsin ja Norjan ohjusmoukarointi koko niiden pituudelta. Olisiko niitä jos Suomi ei olisi voittanut Raatteen tiellä. Norjassa eliitti söisi venäläisinä Venäjän kaviaaria eikä Norjan turskaa.

Mutta.

Jos Suomi heikkenee jatkuvasti taloudellisesti – niin Suomen kyky.

Mutta myös motivaatio heikkenee puolustaa superrikkaita Ruotsia ja Norjaa – jos ne ei tasan millään tavalla pidä huolta siitä – että Suomella menee taloudellisesti hyvin – sen jälkeen kun Suomelta katosi yhdessä yössä koko Venäjän markkina.

Siinä menee norjalaisilta turska väärään kurkkuun ja ruotsalaisia pelottaa koko maan pituudelta kun Suomen maaperältä alkaa lentää ohjuksia Ruotsiin ja Norjaan.

Jos on taloudellisesti menestynyt niin ei pidä olla vaarallisimmalla mahdollisella tavalla tyhmä.

Niin että alkakaapa syytää investointeja Suomeen.

Ettei Suomen pitkä 1300 km raja tule Ruotsille ja Norjalle todelliseksi helvetiksi. Kun se siirtyy lähemmäksi ja lähemmäksi Ruotsia ja Norjaa – joiden oma puolustuskyky koko maiden pituudelta Suomen suuntaan on surkea.

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu