Suomessa on tapahtunut jakautuminen virkeisiin uudistajiin – ja konservatiivisiin nollasummapeliasetelmiinsa juuttuneisiin

Suomessa on tapahtunut jakautuminen virkeisiin uudistajiin – ja konservatiivisiin nollasummapeliasetelmiinsa juuttuneisiin

Joita juuttuneita edustaa suuressa määrin Uuden Suomen Puheenvuoron blogaajat.

Jolla juuttuneisuudella ei ole tulevaisuutta.

Sillä kaikki merkitykselliset ja jopa vaaralliset asiat huutavat tarvetta muuttua ja jopa pikaisesti.

Niinpä nollasummapeliasetelmiinsa juuttuneilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä aktiivisen muuttumisen ja kehittymisen tielle.

Tämä koskee niin perussuomalaisten heikoksi jäävää ääntä sen Suomen tällä hetkellä tärkeimmän ja laajavaikutteisimman suorastaan historiallisen käännekohdan omaisen muutoksen edessä – että Suomeen pitää saada vauhdikkaasti kymmeniä tuhansia kouluikäisiä maahanmuuttoperheitä oikaisemaan huoltosuhdetta ja työvoimapulaa.

Josta strategiasta oikeisto ja talouselämäkin on enemmän kuin mielissään.

Se strategia ei ole pikkupuuhastelua vaan Suomen historian ja yhteiskunnan käänteentekevimpiä muutoksia vahvan talouden suuntaan.

Toiseksi maa- ja metsätalouden on taivuttava uuteen luontosuhteeseen ja lähdettävä siihen vastahangan sijaan aktiivisin kehittävin mielin pikkutemppuilematta.

Kolmanneksi varallisuuden on Suomessa taivuttava verotuksen nousuun – koska se kuluttajille siirrettynä kulutuspääomana vireyttää reippaasti kotimarkkinoita ja sen kykyä toimia puskurina maailman talouskäänteille. Ja palautuu yritystuottoina pääomille.

Nuo kolme asiaa tekevät Suomen oleellisesti paremmaksi ja vireämmäksi. Mutta paikalleen juuttunut vastarinta ei sitä tee – eikä liimalapputasoiset poliittiset ohjelmaheitot joiden strateginen muutosanti on heikko. Jollain rautatiellä vaikutetaan sangen niukasti asioihin. Verrattuna esittämiini asioihin.

Mutta noilla kolmella esittämälläni asialla on perustavaalaatua olevaa pitkäkestoista positiivista vaikutusta koko yhteiskuntaan.

Niissä joudutaan vähän luopumaan ja joustamaan – mutta saadaan paljon enemmän.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu