Suomessa pitää siirtyä uudenlaiseen maksimaalisen joustavaan täyskierrättävään maaseuturakentamiseen

Suomessa pitää siirtyä uudenlaiseen maksimaalisen joustavaan täyskierrättävään maaseuturakentamiseen

Erotetaan myytäväksi tai vuokrattavaksi aiottu tontti – valetaan sille pelkät talon tolpat – pidetään piha-alue peruskunnossa – ja luodaan perusedellytykset kunnan kanssa vesi-, sähkö- ja viemäriliitynnälle.

Tuon ydinrakenteisen asumisen perusrakenteen päälle luodaan päivässä paikalleen siirrettävien ja asennettavien pientalomallien palvelurakentamisen markkinat. Jossa myydään tai vuokrataan noita nopeasti paikalleen ja paikaltaan siirrettäviä taloja. Tai tehdään sopimuksia niistä tontin omistajan kanssa.

Menetelmä olisi jonkinlainen matkailuautojen kehittyneempi versio mutta myös edullinen sekä loma- että vakituisenkin asumisen versio.

Jossa ihminen itsekin voisi omistaa, varastoida ja siirrättää loma-asuntonsa missä milloinkin haluaa kesälomansa ja vapaa-aikansa vuokraamallaan tontilla viettää. Jopa pelkällä tontin vuokraamisella aurinkosähköllä ja kompostikäymälällä varustautuneena – niin että tontin omistaja tuo tontille vesisäiliön ja pitää huolta sen täyttämisestä.

Ja tontin omistaja voi tietysti vuokrata ylläpitämäänsä tonttia myös karavaanareille ja matkailuautoilijoille.

On järjetöntä rakentaa maaseudulle kiinteitä asuinrakennuksia ja etenkään loma-asuntoja – kun niiden sekä ylläpito että uusiokäyttö on kallista ja hankalaa.

Kun perustarakennettu tontti ei millään pääse menemään pilalle ja jonka olemus on kierrätyskäyttö – kuten myös paikalleen siirrettävien pientalojen.

Voisi siis sanoa – maaseudulla pitää siirtyä maksimaaliseen kierrätyspienrakentamiseen – olemattomilla vanhehtumis- ja varastoimiskuluilla.

Ja tästä näkökulmasta voisi myös ränsistyneet talot hävittää, peruskunnostaa tontti ja luoda sinne pikarakentamisen perustukset ja valmiudet.

Tämän luulisi matkailijoista kilpailevien kuntiakin kiinnostavan.

Etenkin kun pandemia on nostattanut kovan kotimaisen matkailuboomin.

+1
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu