Suomessa sosiaalipolitiikka sotkeutuu sisäiseen ja rajaturvallisuuspolitiikkaan niin että se haittaa lopulta sosiaalipolitiikkaa.

Suomessa sosiaalipolitiikka sotkeutuu sisäiseen ja rajaturvallisuuspolitiikkaan niin että se haittaa lopulta sosiaalipolitiikkaa.

Nuorten rikollisten kohdalla hellitään sitä naiivia käsitystä – että rangaistuksia pitäisi pikemminkin peräti lieventää eikä koventaa – niin ettei nuoria rikoksentekijöitä satuteta kun heitä muutenkin on satutettu – noita lapsia ja nuoria jotka puukottaa ja tappaa toisiaan. Ja että sitten kun sosiaalitoimi tulee pillit vinkumatta paikalle niin noista lapsista tulee hyviä nuoria ja lapsia.

Mutta missä se sosiaalitoimi oli silloin kun heistä tuli pahoja – eikö sosiaalitoimi ollut silloin epäonnistumassa – ja jos ei lapsi tai nuori ole paha joka puukottaa ja ryöstää toisia ja pahoinpitelee lapsia koulun käytävällä videoiden sitä huviksi someen – ole pahaksi kehittynyt niin kuka sitten.

Sellaiset pitää saada kaduilta pois ehdottomilla vankeusrangaistuksilla jotta saadaan sosiaalitoimelle toinen mahdollisuus joko onnistua tai epäonnistua noiden nuorten kanssa. Mutta ilman ehdottomia rangaistuksia heitä ei saa pois pahaa tekemästä oppiakseen hyviksi sosiaalitoimen avulla.

Joten älkää sosiaalitoimi tulko estämään ehdottomia vapausrangaistuksia sisäisen turvallisuuden vuoksi.

Vielä vähemmän tulkaa estämään ulkoisen turvallisuuden toteutuminen sillä että estätte rajan sulkemisen hybridihyökkäyksen sattuessa – sillä venäläiset desantit ei ole mitään sosiaalitoimen lapsi- ja nuoripehmoleluja vaan aikuisia vaarallisia sabotöörejä joilla on aseet, pommit ja myrkyt, ohjukset ja panssarit.

Joten pysykää sosiaalitoimet lesteissänne älkääkä tunkeko ulkoisen ja sisäisen turvallisuuden koviin keinoihin joita on pakko käyttää väkivaltaisiin nuoriin ja lapsiin – mutta ei Elokapinallisiin – sillä he eivät ole lähellekään niin vaarallisia kuin ne jotka edelleen tuhoaa luontoa piittaamatta ihmiskunnan ja omien lastensakaan tulevaisuudesta. Pitää olla ääliö joka ei tajua ilmastonmuutoksen ja sitä aiheuttavien ihmisten vaarallisuutta. Eiväthän he ymmärrä edes omien lastensa etua.

eerojuhani vaarala

Akuutti kysymys kuuluu - onko Kiina sytyttämässä Venäjän propagandaopeilla Eurooppaan ja Aasiaan maailmansotaa

***

Pitäisikö Euroopan reunavaltioiden ampua Mainilan laukaukset - että päästään tositoimiin Venäjän nujertamiseksi.

https://yle.fi/a/74-20098829
***
Itsekkyyden etiikka - että paras on kun kaikki ajattelevat vain omaa etuaan - on ajautumassa maailmassa täydelliseen konkurssiin.

Sillä edes realiteetit ei kestä sitä saati sitten etiikka.
***
Tavallisten ihmisten tavallinen arki tuhoaa kaikista eniten ja kaikista varmimmin luontoa ja ihmiskunnan tulevaisuutta - kun he eivät osaa käyttäytyä luontoa kohtaan.

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7a265f25-3486-4141-aaba-2703cf46d42c

***

Lyhyt kertaus kehittämästäni eettis-realismin aatteesta ja muista ajattelutavoistani.

EETTIS-REALISMI

Eettis-realismin perusta on kaksi lausetta

1. Mitä enemmän asiassa on sekä realismia että etiikkaa - siis molempia - sitä parempi asia on ratkaisuna

2. Etiikan määritelmä - jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari mukaan lukien eläimet ja kasvit - muita, itseä, luonnon ja ihmisten monimuotoisuutta vahingoittamatta ja luontoa perusteettomasti vahingoittamatta.

Arvojani ovat - hyvyys, kauneus, oikeus, totuus ja kohtuus.

Ihmiskunnan pitää kasvattaa aineettomien arvojen osuutta sekä yhteiskunnassa että taloudessa - sillä aineettomat arvot ravitsevat ihmistä henkisesti ja sivistävät ihmistä - ja sen lisäksi aineettomat arvot kuluttavat ympäristöä ja luontoa minimaalisesti verrattuna materialistiseen kulutukseen. Siksi aineettomat arvot pelastavat luonnon ja ihmiskunnan - ei materialistiset arvot.

Aineettomista arvoista tärkeimpiä ovat - hoiva ja huolenpito, sosiaalisuus, kulttuuri, itsensä kehittäminen ja luontosuhde.

Ihmiskunnan pitää minusta opetella seuraavia asioita

- poikkileikkausajattelusta katteettomine yleistyksineen dynaamiseen aikajana-ajatteluun jossa poikkileikkaustieto on sen hetken kuvaus aikajanasta kun poikkileikkaus tehdään

- on opeteltava ajattelemaan asioita dynaamisina arvoketjuina

- on opeteltava kaikki asiat dynamiikkoina - niin että sekin on dynamiikkaa, pysähtynyttä dynamiikkaa, kun mikään ei liiku ja mitään ei tapahdu. Dynamiikkaa siis tarvitaan asioiden kehittämiseen ja muuttamiseen.

- ihmisen on hyvä olla kun ruuasta saatu energia virtaa sekä aivosolujen läpi merkitystä antavalla tavalla - niin että ihminen kokee elävänsä joka solullaan - lisäksi hyvä olo syntyy siitä kun ihminen on toisaalta monissa tavoitteellisissa prosesseissa - kuten toisista huolehtimassa, sosiaalisissa vuorovaikutuksissa, itseään kehittämässä kulttuurin teon ja nauttimisen prosesseissa mutta toisaalta olla pyrkimättä mihinkään vaan olla hyvässä luontosuhteessa luonnon kanssa läsnäollen. Pitää opetella ja antaa aikaa välillä itselleen - että minä olen tässä ja luonto on tuossa ja olemme läsnä toisillemme ja meillä molemmilla on hyvä olla.

Siinä tiivistelmä monista tärkeimmistä asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu