Suomessa valtavien metsien maassa ei tueta kaikista koronaturvallisimpiin asioihin kuuluvaa eräilyä

Suomessa valtavien metsien maassa ei tueta kaikista koronaturvallisimpiin asioihin kuuluvaa eräilyä

Luonnossa liikkuminen on koronaturvallisimpia asioita ympäri vuoden.

Mutta metsässä on myös kylmää syyskuusta toukokuulle. Jolloin siellä tarvitsisi tulta lämmittelyyn, ruuan laittoon ja tunnelman luomiseen.

Mutta vaikka syyskuun alusta toukokuulle on metsässä niin märkää ettei siellä saa metsäpaloa aikaan edes yrittämällä.

Niin jopa semmoinen kuin risukeittimen käyttö on märkään aikaan kielletty. Siis että pikkutikkujakaan ei saa syyskuusta toukokuulle polttaa ilman lupaa metsäpalovaaran ja valtavan tappion metsänomistajille tuottamisen vuoksi – siis kymmensenttisten tikkujen.

Eikä saa nuotiotakaan tehdä joka syyskuusta toukokuulle on ihan must jos aikoo pysähtyä ja oleilla lämpimästi.

Ja jälleen ilmiselvän metsäpalovaaran vuoksi syyskuulta toukokuulle.

Onkohan valtionvirkamies lumisena helmikuuna punaisena loimuavana taivasta katsoessaan ajatellut – että taas on metsäpalo tuolla jossain.

Entä ne tappiot metsänomistajille nuotiosta – metsässä ei jopa hakkuujälkien siivoamisen jälkeen mitään muuta olekaan niin paljon kuin hakkuujätteinä kaikenlaista oksaa ja risua joista tehdä nuotio. Ja joista ei kukaan piittaa.

Entä mistä pyydät yksityiseltä maanomistajalta lupaa polttaa risukeitintä hänen maillaan litimärässä syksyn ja lumisen talven metsällä hirveällä metsäpalo- ja metsänomistan tikkutappioriskillä. Valtion karttapaikasta löytyy kyllä maa-alueiden rajat ja rekisterinumerot – mutta ei paikkaa mistä löytää omistajan että soittaa ja kysyä metsänomistajalta risukeitinlupaa hänen maillaan.

Toisin sanoen – Suomi ja maanomistajat ei suosi kaikista koronaturvallisinta harrastusta eräilyä tulentekotomppeloinnillaan.

Tässä on taas esimerkki minkälaiseen äärimmäiseen tyhmyyteen suomalaiset yltävätkään. Ja kaikki pitää aina selittää kun ei itse osata ajatella.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu