Suunta on se – että ihmiset itse tekevät vihreää siirtymää kun hallitukset ja talouselämä ei sitä maailmassa tee

Suunta on se – että ihmiset itse tekevät vihreää siirtymää kun hallitukset ja talouselämä ei sitä maailmassa tee

Ekonomistit oikealla asialla. Nykyinen tarkan euron tilanne vaatii hyvin tarkennettua eikä veronalennusten yleistukea – päätarkoituksenaan nyt ihmisten elinmahdollisuuden eikä yritysten tukeminen.

Ihmisten kuluttamishalu on aivan liian vaikea yhtälö nyt massamuotoisesti veronkevennyksillä ohjattavaksi – koska ihmiset sekä varautuvat säästämisellä tulevaan että ovat itseaktiivisesti tekemässä vihreää siirtymää.

Kulutus on putoamassa sekä varautumissäästämisen että  vihreän siirtymän alla.

Ja sitä yhdistelmänä ihmiset toteuttavat luopumalla kaupungeissa yksityisautoilusta ja siirtymällä pyöräilyyn ja sähköpotkulautailuun – joka tuo välittömän jopa tuhansien eurojen säästön kotitalouksiin jos niissä on ollut käytössä useampi auto. Sekä hyvän mielen että ihmiset sekä vähentävät päästöjä että lisäävät aineettomien arvojen painoarvoa – silläkin että yksityisautoilu kaupungeissa on suuri luonnonympäristö- että kaupunkiympäristön aineettomien arvojen taakka – melu, katupöly, terveys, liikennestressi, verorahojen turha sitoutuminen turhaan autojen katukulutukseen ja niiden vieminen julkisen  sektorin aineettomien arvojen palveluilta,

Kun hallitukset maailmalla eivät näytä näitä asioita ymmärtävän vaan ovat autoteollisuuden ohjauksessa niin ne ovat aika myöhässä ja alkeissa siihen nähden miten ihmiset itse järkevästi kehitystä vie. Ja hallitukset huomaavatkin olevansa pian vietyjen eikä viejien roolissa.

Suunta on se – että ihmiset itse tekevät vihreää siirtymää kun hallitukset ja talouselämä ei sitä maailmassa tee vaan pääosin suuria näennäisiä vihreitä siirtymiä päästökompensaatioiden päästövuotoineen.

https://yle.fi/uutiset/3-12499309

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu