Tähän EU:n linja – viisainta olisi purkaa heikomman energialuokan vanhemmat ja liian isot ja tyhjillään olevat talot

Tähän EU:n pitää luoda linja – viisainta olisi purkaa heikomman energialuokan vanhemmat ja liian isot ja  tyhjillään olevat talot

Ja EU:n ja valtion tuella vähävaraisemmille yksinasuville ja parisuhteessa eläville vanhemmille ikäluokille tyyppisuunnitella ja rakentaa pienempiä 40 – 60 m2 taloja tai asuntoja.

Jotka olisivat lähtökohtaisesti lämpimiä ja siten vanhemmille ikäluokille terveempiä asua.

Asiassa pitäisi suorittaa samanlainen operaatio kuin autokannan uusimisessa.

Luokkaa – vanhan asunnon purkupalkkio – ja uudelle asunnolle matalakorkoinen kymmenien vuosien laina – niin että vanhempien vähävaraisten asumiskulut ei heilahda mihinkään mutta asunnon terveellisyys paranee.

Tällä operatiolla uusittaisiin kerralla vuosikymmeniksi pienempien asuntojen asuntokanta vanhenevien sukupolvien myöhemmin terveellisesti asua.

On turha pitää esimerkiksi pystyssä ylisuuria vanhoja hirsitaloja ja tiilitaloja kun niistä saadaan uusiokäyttöön mittaamattomia määriä hyvää rakennusmateriaalia – jolloin sitäkin kautta säästetään luontoa eikä vain energiakuluissa.

Yle

” Asuinrakennuksista halutaan mahdollisimman vähäpäästöisiä ja energiaa vähän kuluttavia.

VTT on arvioinut ympäristöministeriölle, että Suomessa ehdotus tarkoittaisi lähes puolta miljoonaa asuinrakennusta.

Komission korjausvaatimus koskisi niitä omakotitaloja, rivitaloja ja kerrostaloja, jotka kuuluvat nykyisin energialuokkiin G, F ja E. Rakennusten korjauskulut voivat VTT:n mukaan nousta yhteensä 13,7 miljardiin euroon.

Kurikka miettii, mitä vaatimukset tarkoittavat maaseudun tyhjiksi jääneille vanhoille taloille tai niille, joissa asuu yksineläviä vanhuksia.

– Heillä eläketulot voivat olla kohtuullisen pienet, eikä heillä ole varaa tehdä tällaisia investointeja. ”

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu