Tällä tavoin tekoäly floppaa ja tulee tehottomaksi kuten aiemmin blogissani kirjoitin

Tällä tavoin tekoäly floppaa ja tulee tehottomaksi kuten aiemmin blogissani kirjoitin

https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-232983

Ja tekoälyyn uskovat joutuvat karvaasti huomaamaan – että tekoäly jonka piti tehdä asioita ihmisten puolesta muuttuikin ajan syöjäksi – kun sen antamia tuloksia joutuu koko ajan tarkastamaan.

Eikö se ole aika täydellinen tekoälyn floppi – että sen tärkeimmäksi ominaisuudeksi paljastuukin – epäluotettavuus – ja vieläpä pahinta laatua oleva epäluotettavuus – se ettei koskaan tiedä missä kohdin se on epäluotettava. Joka jos mikä on aikaa ja hermoja vievä.

Kyllähän sellaisen asian kanssa tulee toimeen joka silloin tällöin ei toimi oikein joissain kohdin – mutta ei sellaisen kanssa jonka epäluotettavuus on kaikin tavoin laajalla skaalalla ennustamatonta.

Siinä kun menee aika, rahat ja hermotkin. Ja ihmisiä palkataan tekoälyä holhoamaan.

Ei tekoäly ole tässä se rahasampo  vaan ihmisten hyväuskoisuus ja kritiikitön teknologiausko.

eerojuhani vaarala

Ympäristölle ja monimuotoisuudelle myönteinen asenne leviää ihmisten parissa - niistä on tullut sosiaalinen normi

Ihmiset rakastavat yhä enemmän luontoa ja luonnoneläimiä mutta myös kotieläimiä ja lemmikkieläimiä.

Käsite monimuotoisuus kuuluu ja näkyy yhä useammin joka paikassa - on ymmärretty miten keskeinen käsite se on ihmiskunnan luontosuhteessa myös ihmiskunnan säilymisen kannalta.

Metsä tulee yhä läheisemmäksi ihmisille monimuotoisena asiana - puupellot ja avohakkuut menettävät suosiotaan ja metsän ja metsätalouden käsitteet monipuolistuvat mm jatkuvan kasvun metsänhoidon suuntaan.

Materialismi on yhä enemmän kyseenalaistettua samaan aikaan kun aineettomien arvojen äärimmäisen rikkaaseen kirjoon herätään yhä paremmin. Mitkä mahdollisuudet pelkällä sosiaalisuudella voi olla.

Autoilun dominointi vähenee ja samaan aikaan kaupungeista tulee sekä terveellisempiä, hiljaisempia ja turvallisempia - kaduilla kaikuu yhä enemmän autojen äänten sijaan ihmisten puheensorina - ja kaukaa kuuluu haitarin soitto ja kirkonkellojen soittokin tulee takaisin kaupunkien äänimaisemaan.

Ja lintujen laulu - aamulla herättyään voi avoimesta ikkunasta kuulla lintujen laulua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu