Tällaisilla puheilla Yhdysvaltojen asevoimien komentaja ruokkii ja ylläpitää käsitystä että Venäjä on sotilaallinen suurvalta

Tällaisilla puheilla Yhdysvaltojen asevoimien komentaja ruokkii ja ylläpitää käsitystä että Venäjä on sotilaallinen suurvalta

Surkea paraatiarmeija Venäjällä on. Eikä sillä perusteella pidä ollenkaan lähteä hyväksymään sitä käsitystä että Venäjää täytyisi pitää sotilaallisesti suurvaltana – ja että se olisi globaali geopoliittinen vaikuttaja maailmassa – etenkään kun se ei kunnioita mitään raakalaismaisine sotilaineen.

Siksi kenraali Milletin puheet on vanhasta maailmasta ja sen asetelmista – ja jonkinlaista kaipuuta kylmään sotaan ja suurvaltojen kauhun tasapainoon – jossa nyt Venäjälle annettaisiin jopa Ukrainan osista sikamaisuuspalkinto lähtemällä nyt rauhanneuvotteluihin.

Maailman geopolitiikan ikiriesa Venäjä on osoittanut armeijansa kaikenpuolisen surkeuden Ukrainassa – ja se pitää siellä myös lyödä perusteellisesti Ukrainasta lähtöä myöten.

Venäjälle pitää osoittaa ettei se ole minkäänlainen suurvalta ja tehdä selväksi että aina tulee varma tappio jos se väkivalloin mihin tahansa maahan hyökkää.

Siksi kenraali Milletin puheet on kaukana mistään pitkän ja laajan geopoliittisen turvallisuuslinjan puheista.

Kahta asiaa ei pidä suvaita.

Sitä että tulee kylmää sotaa tai Ukrainan jäätynyttä konfliktia – tai että Venäjä mitenkään kuvittelisi olevansa sotilaallinen suurvalta.

Antaa vaan tuoda sotilaitaan Ukrainaan häviämään. Hoidetaan ne lännen osaamisen ja aseiden voimin ukrainalaisten toimesta Venäjän sotavoiman ja sotilaallisen suurvaltakuvitelman murenemiseksi.

Sehän se rauhantyötä on jos maailmanpolitiikan vakiohäirikkö Venäjä haluaa tuhota Ukrainassa asevoimansa niin autetaan sitä siinä.

 

IL:

” Yhdysvaltain asevoimien komentaja Mark Milley toppuuttelee voitonriemua Ukrainan edetessä maansa itäosissa. Ukraina on onnistuneesti vallannut kaupunkeja takaisin Venäjältä viime aikoina.

– Ukrainan sotilaallinen voitto ei ole todennäköistä lähiaikoina, Milley arvioi tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Hän muistutti, että Venäjällä on edelleen paljon sotilaallista voimaa Ukrainassa siitä huolimatta, että Venäjän joukot ovat joutuneet viime aikoina perääntymään.

– Poliittinen ratkaisu voi olla mahdollinen. Sellainen, jossa Venäjä poliittisesti vetäytyy Ukrainasta, hän sanoi ja totesi Venäjän olevan nyt seljällään.

Yhdysvaltain asevoimien komentaja ja maan puolustusministeri pitivät tiedotustilaisuuden Suomen aikaa keskiviikkoiltana. Tilaisuudessa he kävivät läpi Ukrainan sodan tilannekuvaa ”

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu