Talousmenestyjistä on tullut eläytymiskyvyttömiä taloustomppeleita

Mutta kysehän on kahdenlaisesta verovastuusta

Siitä paljonko verovastuu rasittaa maksajan taloutta – ja siitä paljonko se vastuu tuottaa veroja kunnalle.

Verojen talousrasitus pieni- ja keskituloisille on suuri ja silti se tuottaa vähemmän vetotuloja – kun taas suurituloisten verorasitus on pienempi koska heillä on reippaasti enemmän mistä maksaa ja samalla se tuottaa enemmän veroja.

Progressiolla erityisesti ylempiin tuloluokkiin se keventäisi pieni- ja keskituloisten verotaakkaa ja silti ei olisi suurituloisille samalla tavoin talousahdinkoa aiheuttava kuin pieni- ja keskituloisille.

Eli kyse progressiossa olisi tulonsiirrosta pieni- ja keskituloisille.

Ja kun on luotu typerä pääomatuloverojen porsaanreikä – niin tuo tulonsiirto pitäisi suorittaa tuloverojen ja pääomaverojen kombinaatiolla.

Joka ei tuntuisi suurituloisten ahdinkona – vaan he päinvastoin voittaisivat – miksi – siksi että se lisäisi kansan ostovoimaa ja siten kulutusta.

Suurituloisille tonni on pikkuraha – mutta pienituloisemmille satanen on kulutukseen menevää ostovoimaa.

Suurituloiset ei osaa eläytyä tavallisen ihmisen ”satanen on paljon rahaa jolla ostan vaikka mitä” elämään. Siksi suurituloiset ei ymmärrä yhteiskuntaa ja politiikkaa. Heistä on tullut talousmenestyjinä taloustomppeleita.

Sanna Marin on oikeassa.

Oletteko huomanneet että Marinin hallitushan on liberaalihallitus. Ilmankos se on niin terhakka. Eikä mikään vitriinipuolueiden kokoelma.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6a38adf6-f549-4b01-88fc-e5f8ad36bc5d

+1
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu