Tämä ei nyt mene kunniallisen oikeusvaltion mukaan
Tämä ei nyt mene kunniallisen oikeusvaltion mukaan
Vaan muistuttaa sosiaalista lynkkausvaltiota – jossa oikeusviranomaiset eivät edes puutu saati rankaise adressilynkkaamisesta.
Kun Tytti Yli-Viikari on rangaistuksensa saanut – niin sen ei saisi edes olla laillista – että adresseilla vaikutetaan henkilövalintoihin jossa hän on mukana.
Ei voi olla niin että kansa saa valita milloin kenetkin vainon kohteeksi ja seuraa kohdetta joka paikkaan. Senhän pitää olla rikos.
Eikä vähiten siitä syystä – että kun kansalaisadresseilla aletaan oikeuden tuomioita jatkamaan – niin sehän on oikeusvaltiolta tuomiovallan kiistämistä ja viemistä – oikeusvaltioanarkiaa.
Jossa oikeusvaltion tuomioon tyytymättömyys kohdistetaan mm kansalaisadressilynkkauksena.
Sehän on barbarian tie.
Tämän vuoksi täytyy hallituksen, eduskunnan ja oikeusviranomaisten asiaan lujasti puuttua.
Demokraattista oikeusvaltiota ei ole se – että kansa vie tuomioistuimilta tuomiovallan.
Meillä on juristi presidenttinäkin. Eikö hälytyskellojen pitäisi soida – minkälaisen oikeusvaltioanarkian kynnyksellä Suomessa ollaan.
Tässä asiassa piilee kansalaissodan oikeusvaltiohäpeän siemen – valkoisten puolen nuoret sotilaat teloittivat laittomasti eli murhasivat joukoittain punaisia – eikä yksikään noista teloittajista saanut murhasyytettä.
Tässä oikeusvaltion silmänsä sulkien tehdyissä adressilynkkauksissa on saman ilmiön piirrettä – ei tarvita kuin että sallitaan ohi oikeusvaltion omankäden oikeutta – se politisoidaan – ja maalitetaan kohteet – niin Suomen kansakunnan edessä onkin yhtäkkiä poliittisia murhia. Kyllä tässä pitäisi muutaman paloaseman verran hälytyssireenien soida.
Yle
”Järvenpään kaupunki on valinnut neljä hakijaa jatkoon hallintojohtajan viran haussa.
Tänään perjantaina kaupunki päätti, että seuraavan vaiheen soveltuvuusarvioon jatkavat Petja Harakka, Sari Forsström, Aleksi Heikkilä sekä neljäs hakija, joka ei tahdo nimeään julkaistavan tässä vaiheessa prosessia.
Näin ollen myös virkaa hakenut Tytti Yli-Viikari ei päässyt jatkoon.
Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Keski-Uusimaa.
Yli-Viikarin viranhakua vastustettiin. Adressi nimitystä vastaan on tällä päivämäärällä kerännyt runsaat 2 300 nimeä.
Yli-Viikari toimi Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajana vuosina 2016–2021. Hänet irtisanottiin kesäkuussa 2021 väärinkäytösepäilyjen vuoksi.
Helsingin hovioikeus tuomitsi Yli-Viikarin tämän vuoden kesäkuussa virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta kolmen kuukauden ja kymmenen päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.
Nyt jatkoon päässeiden neljän hakijan soveltuvuusarviointiin menee arviolta pari viikkoa.
Järvenpään hallintojohtaja piti alun perin valita jo lokakuussa, mutta hakuaikaa päätettiin jatkaa.”
Uskotko oikeasti, että nettiadressilla olisi ollut mitään vaikutusta valintaprosessiin? Nettikansalaisadressit ja mielipidepalstat tai tviitit eivät tämänkaltaisiin valintoihin vaikuta.
Itse uskon, että tuomioilla on ollut merkitystä samoin kuin Tytti Yli-Viikarin käyttäytymisellä oikeuden tuomioiden osalta on ollut merkitystä. Jos luottamustoimessa on saanut rankat tuomiot eikä silti omien sanojensa mukaan pysty edes ymmärtämään, että on tehnyt virheitä, ei herätä luottamusta uuteen virkaan valitsevien keskuudessa.
Presidentinkö pitäisi nyt ryhtyä suitsimaan kansalaisten osallistumista adressien keräämiseen?
Ilmoita asiaton viesti
Henkilöön kohdistuvat kansalaisadressit pitäisi lailla kieltää. Ja varmaan kielletäänkin.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko ”Vaarala presidentiksi” adressi kiellettyjen listalla?
’
Harmillista, juuri sellaisen olin lisäämässä…
Ilmoita asiaton viesti
Siinähän venkoilet
Ilmoita asiaton viesti