Tämä EU:n linjaus on hyvä monimuotoisuusdynaaminen lähtökohta – sitä tulevat myös lisäämään yksityiset tahot

Tämä EU:n linjaus on hyvä monimuotoisuusdynaaminen lähtökohta – sitä tulevat myös lisäämään yksityiset ihmiset, maanomistajat ja investoijat omilla toimillaan

https://yle.fi/a/74-20059584

Ymmärtäen yhä kirkkaammin – että monimuotoisuuden lisääminen ja luontokadon estäminen – on hyvä ja paras ratkaisu heidän jälkipolvilleen.

Tässä kohdin tulee lähietiikka niin luonnon suhteen kuin sosiaalisestikin kasvattamaan voimaansa.

Ja samalla ihmisten, yhteisöjen ja yritysten luontosuhde tulee voimistumaan empaattiseen suojelevaan monimuotoisen kumppanuuden suuntaan – jonka kasvu jo nyt tuottaa niin ihmisille kuin luonnollekin silminnähden suurta iloa.

Luonto ja ihmiskunta voi kukoistaa rinta rinnan monimuotoisessa kumppanuudessa – jossa ymmärretään niin antaa ja huolehtia hyvinvoinnista jos otetaankin.

Se on selvästi ihmisten sydämestä nouseva monimuotoisen luontosuhteen megatrendi ympäri maailmaa. Johon ihmiset haluavat myös panostaa. Niinkin pienellä eleellä ja ilolla että luovat edellytykset luonnonkukkien ja perhosten ja hyönteisten kohtaamiselle.

Ihmiskunnan kyyniset vuosisadat luontosuhteessa ovat ihmisten sydämestä lähtien painumassa kääntyvien historian lehtien unhoon. Ihmiset antavat itselleen luvan rakastaa luontoa – ja niin myös tekevät. Ja siitä seuraa kiinnostuksella seurattu velvoite myös yhteisöille ja yrityksille. Viherpesu ei ole enää ratkaisu – vaan viherpuhtaus.

eerojuhani vaarala

On astuttu jo aikaan - jolloin globaalin maailman on pysäytettävä Venäjän mielipuolisuus - kokonaan ja pysyvästi.

Lännen on kovennettava otteita Ukrainan pelastamiseksi. Pehmopuheet ja -otteet ja edes aseiden toimitus ei enää riitä.

IL:

" EU:n korkean edustajan Josep Borrelin mukaan tärkein Ukrainaa koskeva kysymys on, kuinka maan energiantuotannon täydellinen tuhoutuminen voidaan välttää.

Venäjä on Borrellin mukaan tänä kesänä tuhonnut 70 prosenttia Ukrainan tuotantokapasiteetista.

Tämä tarkoittaa, että ensi talvesta tulee Ukrainalle entistä vaikeampi kestää. Borrell pyytää EU:n jäsenvaltioita antamaan Ukrainalle lisää tukea maan sähköverkon jällenrakentamiseen ja energiantuotannon ylläpitämiseen "

Se tarkoittaa Venäjän häätämistä Ukrainasta ja Venäjän kaiken öljyn ja kaasun viennin estämistä.

Putinin täydellisen barbaariset otteet tulevat onneksi ajamaan vähänkään itseään kunnioittavat kansat ja valtiot irtautumaan Putinista.

Putinin teot sairaudessaan ovat vastenmielisiä. Kaikille.

On astuttu jo aikaan - jolloin globaalin maailman on pysäytettävä Venäjän mielipuolisuus - kokonaan ja pysyvästi.

***
Aforismi - kaiken hyvän perusta ja päämäärä on eettisyys

Todellisten ongelmanratkaisijoiden keskeinen piirre on - he kävelevät populismin yli - miksi - siksi että nykyongelmissa on sekä ongelma että ratkaisu epäpopulistisia - mutta - ratkaisijoiden pääominaisuus korvaa kaiken paremmalla - heidän tinkimätön eettisyytensä - kaiken hyvän perusta ja päämäärä on eettisyys.

Aina.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu