Tämä median juttu viittaa siihen että omaishoito on parempaa vanhuksille kuin terveydenhuollon laitokset

Tämä median juttu viittaa siihen että omaishoito on parempaa vanhuksille kuin terveydenhuollon laitokset

Miksi siis ei satsata omaishoitoon kunnolla

Oheinen osaa jutusta herättää kysymyksiä.

Kuinka voi terveydenhuollon taholta edes esittää tai etenkään pitää normaalina että omaishoitajan lomalla ollessa omaisen kunto romahtaa viikossa. Onko jopa niin järkyttävä tilanne että vanhuksia nopeutetaan huonolla hoidolla pois terveydenhuollon taakkana. Että siksikö kuolee nykyään niin paljon vanhuksia.

Siinä ei ole mitään muuta kestävää pohjaa väittää että vanhuksen hauraus johtaa intervallihoidossa kunnon romahtamiseen – kuin se – että kotona vanhuksen haurautta suojellaan – kun taas terveydenhuollon laitoshoidossa siitä ei välitetä pätkääkään.

Että siis on kaksi käsitystä hauraudesta – kodissa omaishoitajan haurauden varjelu – ja laitoshoidossa siitä piittaamattomuus ja romahduttaminen.

Eihän tuosta kaikesta voi vetää muuta kuin yhden ison johtopäätöksen – sekä hoidon laadun että etenkin sen taloudellisuuden kannalta omaishoito on yhteiskunnalle paras vaihtoehto vanhuksille. Yksi omaishoitaja maksaa tosi vähän siihen verraten mitä kymmenet hoitajat ja muu organisaatio laitoksissa.

Siihen mittaan että omaishoidosta pitää tehdä oikea ammatti johon omainen voi siirtyä tarpeen mukaan joko puoli- tai kokopäiväisenä ja että siitä maksetaan kunnon palkka. Ja tuetaan etenkin lääkärin etävastaanotolla videolla. Sehän on ihan lyömätön vaihtoehto.

Iltalehti

” Omaishoitajat tai vastaavassa roolissa ilman virallista omaishoitajan statusta tekevät omaiset tarvitsevat leponsa ja lomansa. Heidän pitää saada pitää lomaa, vaikka on olemassa se myös vaara, että jostain syystä juuri tuon loman aikana intervallihoidossa olevan läheisen kunto romahtaa ”.

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/e57c337c-b63c-4f4e-b862-e2a26a436a3b

 

 

Nämä kolme asiaa ovat astuneet selvästi eettisen hyväksyttävyyden ulkopuolelle esimerkkinä asiasta

 – koulukiusaaja saa jatkaa kiusaamista puolustuskyvytöntä uhria kohtaan puolustushaluttoman opettajakunnan ja oikeusviranomaisten siunauksella

– vartijat saa hakata ihmisiä piilossa valvontakameroilta

– terveydenhuollon laitoksissa kävellään vanhuksen haurauden yli kuin kynnysmaton yli.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu