Tämä on järkyttävää luettavaa miten Yhdysvallat on liittänyt Ukrainan vallallaan strategisten epäonnistumisten ketjuunsa

Tämä on järkyttävää luettavaa miten Yhdysvallat on liittänyt Ukrainan vallallaan  Afganistanin ja Vietnamin strategisten epäonnistumisten ketjuun

Asetoimitusten ajoitusmunailuillaanhan länsi pilasi Ukrainan strategioiden ajoitukset täysin – kysymys kuuluu ketkä ovat vastuussa lännessä tästä Ukrainan strategioiden tarpeiden ja asetoimitusten ajoitusten täydellisestä aikataulusynkronin epäonnistumisesta joka vei Ukrainalta voiton avaimia. Kuka halusi että Ukraina ei voita – ja miksi.

 

Yle

” Ukrainan vastahyökkäys on kestänyt jo kuukausia, eikä se ole tuonut haluttua lopputulosta.

Ukrainan armeija rakensi syksyisen vastahyökkäyksensä Yhdysvaltojen esimerkin mukaisesti. Ukraina on esimerkiksi hyödyntänyt vastahyökkäyksessään näännytystaktiikkaa, jonka seurauksena rintamalinjat ovat liikkuneet noin muutaman kilometrin.

NYT:n mukaan jo Ukrainan vastahyökkäyksen alussa oli tiedossa, että amerikkalainen strategia voisi epäonnistua.

Yhdysvaltain armeija on käyttänyt sotastrategiaansa esimerkiksi Vietnamissa, Irakissa ja Afganistanissa. Kaikissa maissa operaatio epäonnistui suurilta osin.

Nyt rintamalinjat ovat vaarassa lukkiutua paikoilleen ja lännen aseellinen tuki näyttää hiljalleen tyrehtyvän. ”

Nyt Yhdysvallat vie Kiovaan kolme kenraalia ylläpitämään epäonnistuneita strategioitaan.

Tilannehan alkaa vaikuttaa siltä että Ukrainan täytyy taistella itsensä vapaaksi Yhdysvaltojen määräysvallasta – rakentamansa drooniosaamisen avulla. Joilla se iskemällä Venäjän alueelle syvyyteen myös iskee toiseen tärkeään kohteeseen – Venäjän sisäpolitiikkaan.

Toiseksi näyttääkö siltä että Nato-jäsenyys onkin joutumista Yhdysvaltojen pakkostrategioiden uhriksi – joilla on jo vuosikymmenten epäonnistumisten saldo.

Kävikö tässä niin että Ukrainan pantua Venäjälle onnistuneesti vastaan – siitä tulikin Bidenin menolipputarjouksen jälkeen Yhdysvaltojen sotilaallisen maineen ja kunnian kysymys ja että se pakotti siksi Ukrainan tappiolliseen pakkostrategiaansa jota jatketaan vielä amerikkalaisten kenraalien vahtivuoroilla Kiovassa.

Iso johtopäätöshän tästä täytyy olla – että Eurooppa luo – oman Yhdysvalloista riippumattoman strategiansa – ja oman aseistuksensa siihen.

Ja siihen strategiaan pitäisi kuulua laittaa Venäjä kipeimpien paikkojensa suhteen pihteihin – varustamalla vastahyökkäyskykyyn syvälle Venäjälle vyöhyke – Pohjois-Norja, Suomi, Baltian maat, Puola, Ukraina, Moldova ja Georgia sekä Tanskan salmet ja Suomenlahti Tanskan. Saksan ja Ruotsin toimesta – niin että sillä on saavutettavissa Murmansk, Pietari, Moskova, Kaliningrad sekä Venäjän merenkulku Itämerellä – ettei Venäjä edes harkitse iskua noihin maihin sillä vastaisku olisi sille kestämätön. Jolloin vyöhyke olisi Venäjälle suora konkreettinen pelote.

Lisäksi tästä herää myös kysymys onko Bidenin hallinnolla halua tai edes kykyä paneutua Euroopan puolustusstrategiaan.

Että Euroopan pitää ottaa ihan itse nyt puolustusstrategiansa omiin käsiinsä. Jossa Saksan, Britannian, Ranskan, Italian, Pohjoimaiden sekä Puolan ja Ukrainan pitää ottaa ote lujasti käsiinsä.

Ei siihen Yhdysvaltojen ummehtuneita vanhoja strategioita tarvita – ja jo pelkästään Pohjoismailla on jo nyt erittäin kova iskukyky Venäjää vastaan ja kasvaa koko ajan.

Euroopan itsenäisen puolustuksen taakse pitää nyt vain saada luja tahto – me eurooppalaiset valtiot itse pidämme Venäjän kurissa. Ihan omilla strategioilla ja aseilla.

eerojuhani vaarala

Vaihtuvia pikkukommentteja:

Yksi sosiaalisuuden vääristymistä ja sen petollisuutta on että suurin osa kohteliaisuuksista on valehtelua.

**

Näin ei ihmisen pidä kohdella itseään ja ruokailuaan

Kirjoitin juuri merkittävän blogin - ja samaan aikaan söin herkullisen pullan kahvin kanssa - enkä muista nauttineeni pullasta yhtään.

___________________

Aforismi - Sosiaalisuudesta on tullut sekä epätotuudellisuutta että manipulointia - jonka uhreja ja tekijöitä ihmiset itse ovat

Kansainvälisenkin tason poliittinen innovatiivinen influensseri.

Olen aidon kysyntä-tarjonta demokratian ja kysyntä-tarjonta markkinatalouden toteutumisen vaikuttaja.

Kaikki blogini ja myös pianomusiikkiani löydät täältä.

http://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Lauluani voi kuulla Smule nimisessä nettikaraokessa nimelläni Jussi Vaarala.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu