Tämä on särö – josta koko Putinin imperiumi voi nopeastikin alkaa hajota

Tämä on särö  – josta koko Putinin imperiumi voi nopeastikin alkaa hajota

Eikö Wagner-johtajan irtiotot viittaa siihen että tuhoisa säröily on jo alkanut.

https://www.verkkouutiset.fi/a/kenraali-venalaiset-rikkovat-erityisesti-yhta-sodan-periaatetta/#ca328c69

 

Epäeettiset eivät ole lojaaleja muille kuin itselleen

Siksi he pettävät lopulta kuin rosvot toisiaan. Heidän elämänsä on muille tuhoisaa yksilöllistä nollasummapeliä – mikä on minulla on sinulta pois.

Eettisillä ihmisillä eettisyys tulee yhä lujemmaksi siteeksi heidän välilleen kasvattaen myös heidän välistä lojaalisuutta.

Tämä on seikka joka eniten takaa Putinin tappion.

Sillä se tiivisti lännen etiikan ennen näkemättömällä tavalla – lännen arvojen eettisyys tiivistyi timantiksi asti.

Tämä etiikan ominaisuus näkyy myös ukrainalaisten ja venäläisten välillä sodassa – ukrainalaiset ovat yhä tiiviimpi eettinen yhteisö. Ja maailma näkee sen. Venäläiset ovat epäeettisiä konnia jotka tulee häätää Ukrainasta. Senkin länsi kattavasti tiedostaa.

Toinen seikka joka kaataa Putinin imperiumin on se – että heillä ei ole tarjota eettisyyttä epäeettisen riehumisensa jälkeen – he eivät osaa sitä – he eivät tiedä sitä – heidän kutsumuksensa on rikkoa etiikkaa – ei rakentaa sitä.

Ihmiset – ihan tavalliset ihmiset – haluavat vain ja ainoastaan eettistä elämää.

Ja epäeettiset ihmiset eivät voi sitä heille tarjota. Joka on historian pysyvin kuilu roistojen ja tavallisen elämän välillä.

Jakolinja hyvän etiikan ja puuttuvan etiikan välillä.

Ja tavalliset ihmiset valitsevat hyvän etiikan.

 

****

 

Onko Kiinan Xi:llä yhtä yksinkertaisen yksipuolinen pateettinen käsitys Ukrainan sodasta

Että Venäjällä on oikeus tehdä mitä vaan Ukrainalle jatkona kaikille aluevaltauksille mitä Putin on vuosikausia tehnyt itsenäisille suvereeneille valtioille. Ja länsi ei saisi puolustaa länteen vakaasti haluavaa Ukrainaa – ja sen lisäksi etsiä keinoja estääkseen Venäjän jatkamasta samaa laitonta geopolitiikkaa. Josta seuraa vääjäämättä Venäjän toimiin puuttuminen.

Asettuuko Kiinan johtaja Xi tämän ulkoministerin paatosyksinkertaistelun taakse – puhuen samalla yleisestä valtioiden alueellisesta koskemattomuudesta ja suvereniteetista. Joita Venäjä on vuosikausia jo maailmassa systemaattisesti uhannut.

Jos Xi asettuu ulkoministerinsä näkemysten taakse – niin pakkohan on kysyä.

Onko Putinin hallinto Kiinan palkka-armeija joka tekee likaisia töitä Kiinan imperialistisille pyyteille.

Kannattaa varoa mitä valtioiden hallinnoista päästellään – niistä saatetaan tehdä epämiellyttäviä ristiriitaisuustulkintoja – lännessä – jossa sekä ajattelu että sana on vapaata – ja jota myös puolustetaan.

” Kiinan kansankongressin istunnon yhteydessä pitämässään lehdistötilaisuudessa ulkoministeri Qin Gang varoitti katastrofaalisista seurauksista, jos Yhdysvallat jatkaa nykyisellä linjallaan. Yhdysvaltoja esimerkiksi syytetään ympäri maailman Ukrainan sodan provosoinnista ja lietsonnasta tavoitteena Venäjän heikentäminen ukrainalaisten kautta. ”

eerojuhani vaarala

Oman eettis-realistinen aatteeni enkä minkään puolueen kannattaja enkä jäsen. Jotka haluaa kannattaa eettis-realistista aatettani niin ilmoittakoon minulle. Voimmehan tehdä siitä vaikka puolueen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu