Tämä poliisin periaate takaa että terroristihyökkäyksessä kuolee nopeasti ihmisiä turhaan.

Tämä poliisin periaate takaa että terroristihyökkäyksessä kuolee nopeasti ihmisiä turhaan.

Yle Moskovan terrori-iskusta

” Suomen poliisissa ja karhuryhmässä pitkään työskennelleellä tutkija Harri Gustafsbergillä on mahdollinen selitys hyökkäyksen jatkumiselle niin pitkään.

– Poliisilla on joku sisäinen sääntö tai määräys, mikä poliisiyksikkö menee tietynkaltaiseen tapahtumaan, Gustafsberg sanoo Ylelle puhelimitse.

Käytännössä kyse olisi poliisin erikoisjoukosta, eikä se Gustafsbergin mukaan voisi ehtiä paikalle yhtä nopeasti kuin lähin poliisipartio. ”

Sillä kun terroristit pitää kiirettä tappamisessa – ja poliisi ei – käytännössä tarkoittaen sitä että nopeiten paikalle ehtinyt poliisipartio ei saa tehdä mitään – kun odotetaan poliisin erikoisjoukon paikalletuloa.

Silti paikalle ensimmäisenä ehtinyt poliisipartio osaa ampua siinä missä erikoisjoukon poliisitkin – ja pitäisi mennä jahtaamaan samalla sekunnilla terroristeja kun saapuvat paikalle.

Sekin on jo valtava voitto jos poliisipartio saa sidotuksi terroristit tulitaisteluun sillä silloin terroristit yrittää ampua poliiseja eikä muita ihmisiä. Ja kun isossa kaupungissa paikalle ehtii jo kymmenessä minuutissa useita poliisipartioita niin he saavat jo sillä tulivoimalla sidottua terroristit tulitaisteluun tavalla ettei terroristit pääse liikkumaan ollenkaan ja ihmiset pääsee pakenemaan.

Lisäksi poliisin menettely poikkeaa armeijan menettelystä – kun sotilaalla on ase ja vihollinen hyökkää niin tottakai hän ampuu – ei hän jää odottamaan ”erikoisjoukkoja”.

Sotilaan riskinä on kuolla – niin on poliisinkin.

Ja nykyisellä menettelyllä terroristilanteessa poliisipartion vahingoittumisriskin välttämisessä aiheutetaan nopeasti kymmenien ihmisten ellei yli sadan kuolema – kun poliisipartiot ei saa heti paikalle tullessaan puuttua aseineen tilanteeseen.

Poliisin ohjesääntö terrorismitilanteessa on tuolta kannalta järjetön

eerojuhani vaarala

Valtion tuet pitää panna poikimaan vain ja ainoastaan vientiä - edes tuotekehitystukea ei pidä antaa - miksi - siksi että vientituki sisältää jo vaatimuksen tuloksekkaasta tuotekehityksestä joka yrityksen pitää itse maksaa - kun yritys joutuu itse maksamaan tuotekehitystukensa - niin taatusti tuotekehitysosasto ei uskalla laiskotella.

Ja eikö siis yritysten saamat valtion tuet pitäisi laittaa vientitavoitteisiksi - jos tuki ei nosta vientiä tuki pitää lopettaa. Niin kuin raviratojen tuki pitää heti lopettaa koska sillä ei ole mitään tekemistä viennin kanssa.

Ja myös niin että valtiontukia pitää hakea tuloksellisiin vientihankkeisiin. Muihin tukia ei anneta.

Silloin valtio panostaa tulosta vaatien Suomen keskeiseen ongelmaan - siihen että suomalaiset ei osaa viedä.

***
Eikö maailmassa ole yhtään arvotietoista eettistä maata - joka sanoo että nyt tämä riittää. Ja lähettää joukkojaan ja hävittäjiä lentäjineen Ukrainaan.

***
Kaikella omistamisella on ympäristövastuun taakka - kun siitä ei huolehdita syntyy ilmastonmuutos, monimuotoisuustuhot ja lajien kato

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu