Tämä Ylen kuvateksti yllättäen paljastaa – että on aika ottaa uusi kasvatusote nuoriin

Tämä Ylen kuvateksti yllättäen paljastaa – että on aika ottaa uusi kasvatusote nuoriin

” Blockfest oli jälleen loppuunmyyty. Festivaalin tulevaisuus Blockfestin muuttamisella K-18-tapahtumaksi on ollut iso vaikutus festarin kulkuun. Viime vuoden Blockfestin jälkeen Kallonen kuuli poliisilta, että kielteiset lieveilmiöt tippuivat päätöksen myötä 75 prosentilla.”

Sekä vanhempien että instituutioiden ohjaavaa ja valvovaa otetta alle 18 vuotiaisiin ja etenkin vielä nuorempiin täytyy lisätä. Kotiintuloajat esimerkiksi.

Jotta he kasvaisivat sille  itsenäis-vastuullisen nuoren aikuisen  liikkumisen tasolle – joka näyttää näkyvän yli 18 vuotiaissa ainakin Blockfestissä.

eerojuhani vaarala

Aforismi

Sosiaalisuus on toiseksi subjektiivisin asia emotionaalisuuden jälkeen - niin subjektiivinen - ettei sitä tiedosta miten sosiaalinen ja emotionaalinen sitä onkaan.

***

Ympäristölle ja monimuotoisuudelle myönteinen asenne leviää ihmisten parissa - niistä on tullut sosiaalinen normi

Ihmiset rakastavat yhä enemmän luontoa ja luonnoneläimiä mutta myös kotieläimiä ja lemmikkieläimiä.

Käsite monimuotoisuus kuuluu ja näkyy yhä useammin joka paikassa - on ymmärretty miten keskeinen käsite se on ihmiskunnan luontosuhteessa myös ihmiskunnan säilymisen kannalta.

Metsä tulee yhä läheisemmäksi ihmisille monimuotoisena asiana - puupellot ja avohakkuut menettävät suosiotaan ja metsän ja metsätalouden käsitteet monipuolistuvat mm jatkuvan kasvun metsänhoidon suuntaan.

Materialismi on yhä enemmän kyseenalaistettua samaan aikaan kun aineettomien arvojen äärimmäisen rikkaaseen kirjoon herätään yhä paremmin. Mitkä mahdollisuudet pelkällä sosiaalisuudella voi olla.

Autoilun dominointi vähenee ja samaan aikaan kaupungeista tulee sekä terveellisempiä, hiljaisempia ja turvallisempia - kaduilla kaikuu yhä enemmän autojen äänten sijaan ihmisten puheensorina - ja kaukaa kuuluu haitarin soitto ja kirkonkellojen soittokin tulee takaisin kaupunkien äänimaisemaan.

Ja lintujen laulu - aamulla herättyään voi avoimesta ikkunasta kuulla lintujen laulua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu