Tämäkin puhuu rautateiden rakentamisen puolesta – mutta ei matkustajaliikenteen kannalta

 

Tämäkin puhuu rautateiden rakentamisen puolesta – mutta ei matkustajaliikenteen kannalta

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b127c76-016a-45bd-8193-e75092de480a

Matkustajaraideliikenteen ongelma maaseudulla – on että vaikka juna pysähtyisi maaseudulla niin pitäisi olla jatkoyhteytenä joko bussiyhteys – jollaisia ei koskaan tulla kannattavuussyistä tarpeeksi perustamaan – tai oma auto joka on joka puolella kalliita tieinvestointeja edellyttävä ja joka paikassa myös saastuttava.

Siksi pitää olla junahenkilöliikenteen sijasta toinen aikatauluista riippumaton oma liikenneväline hyvin toteutetuin edellytyksin – sähköpyörätieverkosto.

Tyypillisesti juna-asemilta etäisyys matkustajan kotiin taitaa maaseudulla olla sopivasti sähköpyörälle sopiva 30-40 kilometriä.

Pitää vaan olla siis henkilöraideliikennettä täydentämässä sähköpyöräreitistö kännykkäohjattavin latauspistein maaseudulla joka puolella Suomea.

Mutta lisäksi junissa erityisesti polkupyörävaunut latausmahdollisuuksin.

Että työntää pyörän vain vaunuun pyöräpaikallle ja istuu viereiselle penkille.

Tämä on ympäristöystävällistä tulevaisuutta.

Mutta konsepti voisi olla VR:llä laajempikin.

Jos kerran sähköiset kulkuneuvot kaupungeissa on satelliittipaikannettavissa minne vaan, niin miksi ei sähköpyörät koko maassa.

Aiot mennä Tampereelta jonnekin maaseutukuntaan, tilaat netistä junalipun ja junasähköpyörän, jäät sähköpyörän kanssa asemalla pois – ja – aah – nautiskellen pyöräilet kesäillassa omaan tahtiisi päämäärääsi.

Satelliittipaikannus tietää missä sähköpyörä on. Joko VR vuokraa sitä netissä eteenpäin – tai kiertelevä keräilyauto hakee sen pois.

Näin voidaan monin tavoin luoda ympäri Suomea kattava – ja myös turisteja houkuttava ja koukuttava ” olipa mahtavaa junapyörämatkailla Suomessa ” juna-sähköpyöräverkosto – ainoana isompana investointina sähköpyöräjunanvaunut ja kattava kännykkäohjattava  latausverkosto ympäri maata.

Ja saadaan matkailuvaltiksikin. Ympäristöä säästävää kansanterveydellistä juna-sähköpyörä matkaamista koko maassa.

0
eerojuhani vaarala
Ruovesi

Vanha puheenvuorokonkari jotenkin peruutti tänne.

Taisi eksistentiaalifilosofi Sartre sanoa - maailmaa ei ole tehty nähtäväksi vaan muutettavaksi.

Picasso sanoi - säännönmukaisuudesta poikkeamisesta aukeaa variaatioiden valtakunta.

Näillä mennään.......

Kehittämälläni eettis-realismin aatteella - mitä enemmän asiassa on sekä etiikkaa että realismia, sitä parempi se on ratkaisuna - etiikan peruskallio on jokaiselle elolliselle hyvä elämänkaari muita tarpeettomasti vahingoittamatta

https://jussivaaralathoughts.blogspot.com/

Puoluekantani:
Kallistun vasemmalle kun pyyhin oikealla keskeltä, ja se mikä sieltä tulee muuttuu vähitellen vihertäväksi, puhun ruotsia huonosti, enkä huuhdo persettä merivedessä kuten Soini ja käyn harvoin kirkossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu